20.1 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрийски инвеститори в България ще представят работни места на форума „Работа и...

  Австрийски инвеститори в България ще представят работни места на форума „Работа и кариера” във Виена

  -- Реклама --

  Австрия е вторият най-голям източник на чужди инвестиции за България след Холандия с общ размер на капиталовложенията от почти 4 млрд. евро към средата на 2018 г. по данни на БНБ.

  Според ежегодното проучване на Австрийското търговско представителство в България (Advantage Austria) една трета от представителите на австрийския бизнес в страната ни са планирали да увеличат броя на служителите си през 2019 г., а 36% – обема на инвестициите. Анкетата представя мненията на дъщерните дружества на 96 австрийски компании, представители на секторите търговия (44%), услуги (36%) и промишленост (20%). Като един от основните проблеми за бизнеса си компаниите все по-настойчиво посочват липсата на квалифицирани кадри.

  Участието в кариерни форуми за българи, живеещи в чужбина, се оказа един от ефективните начини за набиране на специализиран персонал. Вече две поредни години – 2018 и 2019 Външноикономическият офис на Австрийската стопанска камара и Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена (СТСВ) организират среща с австрийските инвеститори в България. Такава ще бъде проведена и в началото на 2020 г.

  Новости

  За да отговори по-добре на потребностите на българите, живеещи във Виена, още през ноември СТСВ проведе анкета, в която участниците посочиха желаните от тях фирми за среща. До всички тях са отправени покани за участие в кариерния форум, който ще се проведе на 21 януари 2020 г.

  За кого е подходящ форумът?

  Събитието е подходящо за всеки, който търси нови възможности за работа – независимо от професионалната си квалификация и степента на завършено образование.

  Дори и да не търсите конкретно ново работно място, може да съберете полезна информация за икономическата среда и актуалното състояние на пазара на труда в България, както и за социалните придобивки и финансовите условия, предлагани от чуждестранните роботодатели в страната.

  Ще можете лично да се срещнете с представители на компаниите и да зададете своите въпроси.


  Все по-често младите хора избират да работят в България. Защо?


  От опит

  В досегашните издания на кариерния форум участваха фирми като A1, Palfinger, Raiffeisenbank, EVN, Mondi, Dr.Pendl&Dr.Piswanger Bulgaria, S&T Bulgaria, Cargo Partner.

  Търсеха се финансисти, счетоводители, специалисти „Маркетинг“, професионалисти с интерес за работа в сферата на продажбите, логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза.

  Високо ценени бяха и завършилите професионална квалификация „Електротехника”, “Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството“.

  Предлагаха се  свободни работни места за машинни инженери и кадри, завършили специалност „Електроцентрали и мрежи“, шлосери.

  Форум „Работа и кариера в България“

  КОГА: 21 януари 2020 г. (вторник) от 16,30 часа

  КЪДЕ: Сградата на WKÖ на Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien

  Повече за събитието ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации