34.1 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПреподаватели от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена се обучават в...

  Преподаватели от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена се обучават в рамките на европейския проект EUROCHANGE

  -- Реклама --

  Развитието на умения за четене и разбиране на текстове е сред най-важните приоритети за учителите в основните училища. С подкрепата на неправителствената организация EU-LE-NET (Европейска мрежа за четене) със седалище във Виена, родители, ученици, студенти, учени, писатели и учители обединяват усилия в търсене на иновативни и работещи способи за повишаване на езиковата компетентност на подрастващите.

  Красимира Шарф и Симона Захариева, учителки в българското училище „Св.св.Кирил и Методий”, заедно с колеги от училище Anton Sattler Gasse във Виена бяха сред участниците в семинар в гръцкия град Катерини, организиран в рамките на европейския проект EUROCHANGE. В обучението участваха и преподаватели от Испания, Гърция и Кипър, които са пратньори в този проект по програмата на ЕС „Еразмус +“.

  Тема на проекта са паметниците на културата, материалното и нематериално културно наследство в четирите държави-партньори, както и в други европейски държави. Фокусът е върху опознаване на тяхното значение и разкриване на възможностите за опазването им.

  Проектът цели да подпомогне интеграция на децата и да направи Европа уютен дом за всички чрез използване на интеркултурно обучение. По време на семинарните занятия участниците се запознаха с методологията на проекта, която минава под знака „Деца вдъхновяват деца“.

  Тя предполага работа на учениците по групи в три направления.

  • да създаваме зедно произведения на изкуството;
  • да овладеем интеркултурната виртуална педагогика;
  • да измисляме зедно истории;

  Наред с теоретичните лекции участниците имаха възможност да се запознаят с практически идеи за работа с методиката на проекта в клас, както и с практически предложения за запознаване с паметници на културата във всички държави участници в проекта. Обсъдени бяха и различни възможности за сътрудничество – използване на eTwinning за съвместна работа с класове от други училища, от други градове и от други държави, както и възможностите за обсъждане и съпоставка на резултатите на различните групи от четирите държави, които работят по проекта.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации