34.1 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалокултуракиноРежисьорът и продуцентката на филма "Писма от Антарктида" пристигат за премиерата му...

  Режисьорът и продуцентката на филма „Писма от Антарктида“ пристигат за премиерата му във Виена

  -- Реклама --

  Мариана Де Мео и Антония Цинова от Vienna Sunday Cinema отново са се погрижили българите в Австрия да имат възможност да гледат съвременно българско кино. След големия успех на „Лошо момиче“, който препълни кинозалата, във Виена пристига филмът „Писма от Антарктида“.

  Мариана Де Мео и Антония Цинова: Сред българите в чужбина има жажда за хубаво българско кино

  След прожекцията почитателите на българското кино ще могат да се срещнат лично с режисьора Станислав Дончев и продуцентката Теодора Стоилова, които идват специално за премиерата на филма във Виена. С тях ще бъдат и актьорите Ирмена Чичикова и Иван Стаменов.

  Лентата проследява житейска история, която се развива на фона на Антарктида – взаимоотношенията между една майка – 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова), която е очен лекар, нейния малък син Ники (Симеон Ангелов) и таткото Симо – учен археолог и изследовател (Иван Стаменов), който е недалеч от Южния полюс в състава на полярна експедиция. Майката крие една голяма тайна от сина си, когото безумно обича и е готова да направи всичко за него. 8-годишното дете пък мечтае да отиде в Антарктида и да стане като проф. Пимпирев. Неочаквано в живота ѝ се появява стара приятелка от детството, която иска да ѝ помогне да преодолее травмата, но Диана не е готова да съобщи истината на сина си и непрекъснато отлага момента. Веднъж разкрита, лъжата става непоносима за сина. Майка и син постепенно откриват себе си.

  Филмът поставя темата за това, как родителите се справят при травмиращи ситуации, когато трябва да съобщят нещо трагично на децата си, но искат и да предпазят психиката им. Развитията впоследствие са понякога драматични.

  В ролята на ръководител на българските полярници от експедицията на южния континент е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си.

  Снимките са осъществени от януари, март и лятото на 2018 г. в София и на остров Ливингстън.

  „Писма от Антарктида“

  КОГА: 8 декември 2019 от 13.00 ч.

  КЪДЕ: Cine Center Wien

  Fleischmarkt 6, 1010

  Билети могат да бъдат резервирани на имейл: viennasundaycinema@gmail.com
  Цена: 10 €

  За повече информация ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации