13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗа 20-и път във Виена се провежда Дълга нощ на музеите

  За 20-и път във Виена се провежда Дълга нощ на музеите

  -- Реклама --

  На 5-и октомври ще бъде последна нощ за Музея на ракията

  На 5 октомври, точно в 18:00 часа, 132 музея във Виена ще отворят за двадесети път врати за нощно посещение. С един билет желаещите ще имат възможност да посетят участващите музеи, сред които са дворецът Белведере, Природонаучният музей и Музеят за история на изкуството, обектите в Квартала на музеите (включително MUMOK и Леополд), Албертина, където в момента са изложени над 200 картини и гравюри на Дюрер. В музея Леополд може да бъде разгледана уникалната изложба, посветена на Виена в началото на ХХ век и стила „модерн“, който променя изобразителното изкуство. На фона на произведенията на най-известните представители на сецесиона ще звучат и откъси от писмата на Густав Климт и Егон Шиле.

  Тазгодишната Нощ на музеите предлага и последен шанс за посещение на Виенския музей на ракията. Специално за събитието музеят ще провежда екскурзии на всеки 15 минути, в които сътрудниците ще разказват за традициите във варенето на ракия и ликьори във Виена. Малкият частен музей има над стогодишна история и фенове по цял свят, сред които Мерилин Менсън, Джъстин Тимбърлейк и Рамщайн. И след закриването на музея във виенския квартал Майдлинг магазинът на Гералд Фишер ще продължи да работи, а посетителите ще могат да опитват и да си купят традиционни виенски алкохолни напитки.

  За Нощта на музеите във Виена са подготвени още ред специални беседи, изложби и обиколки, а за студенти и ученици, а за деца до 12г. е безплатно. С билета за музеите се возите безплатно от 17.30 до 1.30 през нощта в цялата мрежа на виенския градски транспорт, както и на допълнителните автобуси, свързващи отделните обекти. Цената на билетите е 15€ за възрастни, 12€по двете линии, които свързват всички, включени в  програмата музеи, се движат на интервал от 15 минути.

  За повече информация ТУК

  Дълга нощ на музеите се провежда и в много други градове в Австрия. Как е организирано събитието в останалите провинции може да проверите ТУК

  Информация на Ойроком-ПР / Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации