5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияМистерията на българските гласове и Лиза Джерард с концерт във Виена

Мистерията на българските гласове и Лиза Джерард с концерт във Виена

-- Реклама --

Световноизвестният български женски хор „Мистерията на българските гласове“ и носителката на наградата „Грами” Лиса Джерард ще зарадват виенската публика със специален концерт

Мистерията на българските гласове във Виена

След повече от 20 години в края на май тази година „Мистерията на българските гласове“ излезе с нов албум със звучното име „BooCheeMish“. Той е плод на над двегодишна работа на певиците, продуцентския екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард – известна на меломаните като член на дуото „Дед кен денс“ и като композитор и изпълнител на филмова музика. Тя е носител на „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. В албума участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман.

12-те изключителни произведения, създадени специално за „Мистерията на българските гласове”,  предлагат ново, уникално изживяване за ценителите на музиката. Част от песните са разработки на основата на български фолклорни мелодии със съвременно звучене. Излизането на албума бе отразено от световните медии като събитие в музикалния свят.

На 22 октомври световноизвестният български хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Виена, на който ще представят и песни от новия албум.

КОГА: 22 октомври 2019 г. от 19.30 ч.

КЪДЕ: театър „Акцент“

Theater Akzent

Theresianumgasse 18, 1040 Виена

Билети на касата на театър Акцент

Концертът се организира с подкрепата на БКИ“Дом Витгенщайн“

Повече за събитието ТУК

Хор „Мистерията на българските гласове“ е съставен от до 24 певици под диригенството на проф. Дора Христова. Основан през 1952 г. като Ансамбъл за народни песни при Българското национално радио, хорът придобива межународна известност след поредицата от албуми на швейцарския етномузиколог Марсел Селие под заглавието „Le Mystere des Voix Bulgares”, в чиято поредица 80% от записите са изпълнения на ансамбъла. През 1990 г. част втора на „Le Mystere des Voix Bulgares” е удостоена с награда Grammy в категорията фолклорна музика. През 90-те години на миналия век хорът официално сменя името си на „Мистерията на българските грасове“. С това си име той е изнесъл над 1250 концерта в престижни зали в цял свят и вече близо 30 години „Мистерията на българските гласове” продължава да е един от най-добрите посланици на българската музикална култура по света.

През 2014г. „Мистерията на българските гласове“ имаше успешен концерт в Концертхауз във Виена.

____________________

Още по темата:

„Мистерията на българските гласове“ огласи Златната зала на виенската Концертхауз

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации