5.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена ще бъде част от глобалната стачка за климата на 27 септември

Виена ще бъде част от глобалната стачка за климата на 27 септември

-- Реклама --

демонстрация, климат

 

В седмицата между 20-и и 27-и септември милиони младежи от цял свят организират протести, шествия, информационни срещи, дискусии с учени и влиятелни обществени фигури, посветени на климатичните промени. Те настояват правителствата да вземат по-сериозни мерки в борбата с глобалното затопляне. 2 600 града в 160 държави са заявили участието си в световната „Седмица за бъдещето”.

Повече от 50 организации в Австрия подкрепят инициативите и се включват в различни събития. Най-голямото от тях ще бъде общата стачка на 27 септември, петък, която е част от глобалното движение „Fridays for Future” и ще бъде под надслов „Нямаме резервна планета” .

Полезни адреси на български консултанти, експерти, магазини, фирми, институции, църкви, училища в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Участниците в демонстрацията ще потеглят в 11.55 на няколко лъча от Пратерщерн в посока Карлсплац, където ще се проведе голям митинг, а в 14.00 те ще се насочат към Хелденплац. Там ще бъдат и основните речи и изказвания по темата за промените в климата. Демонстрацията ще премине под мотото „Бъдеще за всички – всички за бъдещето”.

Стоп! Нямаме втора планета. Време е да променим ежедневието си и да излезем на улиците! Оставете учебниците и работата настрани. Изключете машините. Затворете предприятието и фирмата. Призовете повече хора да участват. Ако продължаваме да живеем както досега, скоро няма да имаме бъдеще”. Това се казва в призива за участие в демонстрацията.

В първата голяма стачка, посветена на климата, която се проведе във Виена на 15 март тази година  участие взеха повече от 20 000 ученици и студенти.

Подробна информация за събитието може да намерите ТУК.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации