27.8 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеНа 15 септември ще удари училищният звънец за новата учебна година в...

  На 15 септември ще удари училищният звънец за новата учебна година в българското училище „Св.св.Кирил и Методий”

  -- Реклама --

  българско училище във виена

   

  По традиция на 15-и септември ще удари училищният звънец и вратите на Българо-австрийското училище „Св.св.Кирил и Методий” ще се отворят гостоприемно, за да приемат учениците. Повече от 25 години българчетата във Виена учат родния си език и история в школото, чиято мисия е да даде на децата възможност не само да знаят майчини си език, но и да намерят среда и приятели, с които да го споделят.

  „За нашия екип учителството не е  само професия. За нас то е мисия и чувство.”, споделя дни преди откриването на учебната година директорката д-р Ирина Владикова. „Ние знаем, че да се учи български език далеч от родината е предизвикателство и за децата, и за родителите. Затова се стремим да направим всичко по силите и възможностите ни, за да може децата да се чувстват добре при нас и с радост да се учат на четмо и писмо. Българското училище е една малка българска  духовна територия в глобалния свят!”

  За да помогне на родителите да се подготвят за началото на учебната година, екипът на училището ще бъде на разположение за въпроси и допълнителна информация в следните дни и часове:

  9 септември (понеделник)  – 15.00 – 18.00 часа;
  10 септември (вторник) – 15.00 – 18.00 часа;
  12 септември (четвъртък) – 14.00 – 17.00 часа.

  Училището се намира на адрес: Rechte Wienzeile 13, 1040 Виена

  Официалното откриване на учебната година ще бъде на 15 септември от 15.00 ч. в концертната зала на БКИ”Дом Витгенщайн”, “Parkgasse”18, 1030 Виена.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации