13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияИнициативата „Непознатата Виена” става на пет години! Каним ви заедно да разгледаме...

  Инициативата „Непознатата Виена” става на пет години! Каним ви заедно да разгледаме комплекса на императорската резиденция Хофбург

  -- Реклама --

  Елате с нас, за да отпразнуваме заедно петия рожден ден на инициативата „Непознатата Виена“ и да открием тайните на зимната императорска резиденция Хофбург

  На 28 септември 2014 г. блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен за първи път организира разходка с екскурзоводката Диана Пиперова. Първата ни среща бе пред императорския комплекс Хофбург . Усмихнатите лица на нашите гости, положителните коментари и въпросите кога и къде ще бъде следващият маршрут ни окуражиха да продължим. И така вече пет години!

  Пет години, през които заедно с много наши сънародници посетихме известни музеи, обходихме непознати кътчета на Виена и научихме интересни факти и детайли за историята и културата на любимия ни град. Пет години, в които неусетно се формира общност от хора – любопитни, знаещи, отворени към новото, жадни да обогатят познанията си и затова откликващи редовно на нашите покани.

  Благодарим на всички, които споделят любовта и интереса ни към Виена, които оценяват труда и професионализма на нашата очарователна екскурзоводка Диана Пиперова, които ни дават идеи и приемат нашите предложения.

  Скъпи приятели, каним ви заедно да отбележим петата годишнина на инициативата „Непознатата Виена” и отново да се съберем там, където поставихме началото – пред императорската резиденция  Хофбург. Заедно ще се запознаем с историята на Площада на героите и паметниците на принц Евгений Савойски и ерцхерцог Карл, ще чуем увлекателен разказ за живота и съдбата на обитателите на двореца, ще минем през скритите дворчета, за да излезем на Михаелеплац, където ще научим любопитни факти, свързващи фонтана „Австрия като морска сила” с България.

  Комплексът „Хофбург“ е голям и крие много тайни, които можем да научим с помощта на екскурзовода Диана Пиперова

  И така, очертава се нтересна неделя, в която докато се разхождате с приятели, може да обогатите знанията си за любимата Виена. Ако вече сме събудили интереса ви, заповядайте с нас на 15 септември (неделя) от 11.00 ч. и 14.30 ч. Ще ви чакаме пред  колоните на Външната порта на Хофбург („Das äußere Burgtor“). За да ни познаете по-лесно с  Диана ще държим табела с надпис на български „Непознатият Хофбург”.

  „Непознатият Хофбург” – разходка с екскурзовод

  Мястото на срещата: Външната порта на Хофбург

  КОГА: 15 септември 2019 г. от 11.00 и 14.30 ч.

  КЪДЕ: Императорски комплекс Хофбург, среща пред колоните на Външната порта

  Цена: Цената на беседата е 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

  За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки – 1 евро).

  Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

  Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е препоръчително.

  Разходката ще се проведе само при хубаво време.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации