25.2 C
Виена
сряда, 10 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНов Център за жени в нужда отвори врати във Виена

  Нов Център за жени в нужда отвори врати във Виена

  -- Реклама --

  В новия център жени в нужда ще могат да получават безплатна психологическа и правна консултация

  домашно насилие, консултации за жени, правна помощ за жени
  снимка pixabay.com

  С откриването на новия Център за жени, намиращ се в близост до кметството, Община Виена разширява възможностите за жените, които се намират в криза, да получат подкрепа и професионална консултация по социални и правни въпроси.

  На новото място, което ще е отворено пет дни в седмицата, нуждаещите се ще могат да получават безплатни консултации по различни въпроси. На разположение са специалисти по теми като развод, попечителство, насилие в семейството, съчетаване на професионално развитие и отглеждане на деца. За първа консултация жените могат да се обадят по телефона или да отидат директно на място в центъра. При нужда от последващи срещи и информация ще им бъде даден отделен час. Анонимността на посетилките е гарантирана.

  „Много е важно жените да знаят, че идвайки при нас в рамките на работното време, те ще получат незабавна помощ”, каза Катрин Гал, съветник по женските въпроси по време на на откриванете на новия център на 25 юли 2019 г.

  В неговите помещения ще се провеждат и различни семинари и уъркшопове, засягащи важни за жените и момичетата теми. Те ще се осъществяват в сътрудничество с Frauenservice Wien и различни женски политически формации.

  Достъпът до центъра е подходящ и за хора със специални нужди. До него се стига лесно с линия U2 (Rathaus) и U3 (Volkstheater) на виенското метро. Той обслужва само живеещи във Виена жени.

  Точен адрес и работно време на новия център за жени в нужда във Виена, както и адресите на подобни центрове в други провинции може да намерите ТУК.

  ____________

  Още по темата:

  По принуда в бранша – защитени жилища спасяват жените, жертви на трафик

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации