6.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПрирода и история съчета разходката в Лайнцер Тиргартен

Природа и история съчета разходката в Лайнцер Тиргартен

-- Реклама --
вила Хермес, Виена, Лайнцер Тиргартен, Диана Пиперова
Екскурзоводката Диана Пиперова ни разказа много подробности за историята на вила „Хермес“

„Толкова е хубаво тук, а ние дори не знаехме за съществуването на това място”. Наистина част от нашите гости в неделя (16 юни) все още не бяха посещавали Лайнцер Тиргартен и не знаеха за съществуването на вила „Хермес”. Много се радваме, че разходките „Непозната Виена” са повод за толкова хубави преживявания, за срещи с нови хора и най-вече за обогатяване на знанията ни за историята и културата на Виена.

През 1257 г. Лайнцер Тиргартен за първи път се споменава като място за лов на местните владетели. Едва през 1782 г. император Франц Йосиф II издава заповед около гората да бъде издигната стената, дълга 22 километра. През 1941 г. мястото за първи път е обявено за защитен природен парк, а от 2008 г. е Лайнцер Тиргартен е част от Натура 2000. В парка живеят диви прасета, сърни и елени, муфлони. Тези и много други интересни факти за мястото ни разказа екскурзоводката Диана Пиперова, докато вървяхме през гората.

виенска гора, Лайнцер Тиргартен

Вила „Хермес” е едно от скритите бижута на Виена. Пет години са били необходими за построяването й, а архитект е прочутият Карл фон Хазенауер, проектирал още Бург театър, Музея на истотория на изкуството и Природо-научния музей. Подарявайки на съпругата си Елизабет тази елегатна вила, разположена сред природата, кайзер Франц Йосиф II се надявал да я задържи по-дълго във Виена.

Хермес вила, Сиси, Виена

От емоционалния и богат разказ на Диана Пиперова научихме интересни факти за историята на малкия дворец, подробности за частния живот на императорската двойка, за стила на обзавеждане по това време и вкуса на Сиси.

Екипът на Меланж Булгарен благодари както на очарователната ни екскурзоводка, така и на всички свои гости, които се отзоваха на поканата ни и дойдоха с нас в неделния ден.

Пожелаваме на всички слънчево синьо лято. До нови срещи през септември!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации