7.4 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарите в Инсбрук ще отбележат тържествено 24 май

Българите в Инсбрук ще отбележат тържествено 24 май

-- Реклама --

За втора поредна година сънародниците ни, живеещи в Инсбурк и околностите, ще се съберат заедно на 24 май

Деца от българското училище в Инсбрук рецитират стихове на 24 май 2018 г.

Зародилата се спонтанно през миналата година идея, продължава да се развива и все повече хора проявяват интерес към събитието.

В деня на Светите братя Кирил и Методий пред Olympiahalle ще се съберат българи, за да отбележат светлия празник. Празничната програма е подготвена от децата от българското училище с ръководител Мая Ленц, които с песни и стихотворения ще покажат какво са научили през учебната година. Групата за народни танци, която българите в Тирол са създали изцяло на доброволни начала, ще допринесе за празничното настроение с песни и хора. Организаторите се надяват присъстващите също да се присъединят към танците и така празникът да се превърне в истинско обединително тържество за българската общност в Тирол. „Заслугата за организирането на събитието е споделена. Учителката по български език Мая Ленц пое ангажимента да подготви децата, клубът по народни танци веднага се съгласи да участва и за мен остана да събера отделните елементи от програмата в едно, да добавя оформление и да намеря подходящ терен”, каза специално за Меланж Булгарен Здравка Савова, която е поела организацията на празника тази година.

Голямо българско хоро в центъра на Инсбрук, 24 май 2018 г.

Българите в Инсбрук са си поставили амбициозната задача да регистрират сдружение, което да бъде ангажирано с осъществяването на общи прояви на общността. Организаторите се надяват, че на 24 май събралите се хора ще могат да обсъдят идеята и да дадат предложения, така че от следващата година организацията по честването на 24 май вече да се поеме от сдружение „Зора”.

Честване на 24 май в Инсбрук

КОГА: 24 май, петък, от 18.00 ч.

КЪДЕ: Olympiahalle, Olympiastr.10, Innsbruck, Tirol

Повече за събитието: https://www.facebook.com/events/283514105885912/

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации