18.8 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоактуалноТърсят се артисти и участници за нов проект за интерактивен спектакъл по...

  Търсят се артисти и участници за нов проект за интерактивен спектакъл по методите на театъра на сетивата

  -- Реклама --

  Amusement Enterprise and Traiding  и Театър на сетивата София

  отправят

  ПОКАНА за АРТИСТИ и УЧАСТНИЦИ

  в нов проект за интерактивен спектакъл по методите на театъра на сетивата в Пратер, Виена

  Театър на сетивата e иновативен вид изкуство, което създава интерактивно и мултижанрово представление-лабиринт. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници, които лично се срещат и взаимодействат с артистите и така изграждат свое лично преживяване. Пътуващите през Лабиринта преминават през предварително подготвена сетивна инсталация, наситена с необичайни провокации за всички сетива (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

  Участниците в проекта ще преминат през 10 дневно обучение (26 април – 5 май 2019) в методите на сетивния театър с основателите на „Театър на сетивата София“, което ще завърши със създаването на сетивно представление-лабиринт на територията на Пратер, Виена.

  „Театър на сетивата София” е пионер в създаването на спектакли от вида „театър на сетивния лабиринт” в България от 2010 г. насам. Част е от Европейската мрежа за context oriented arts „The Republic of the Imagination” и има зад гърба си реализирани над 30 иновативни артистични проекта в България и в чужбина. Повече за трупата, вижте на www.sensorytheatresofia.com

  Артистите, преминали през обучението, трябва да се ангажират с участие в спектакъла на предварително определени дати за периода май-октомври 2019 като участието им в представленията ще бъде заплатено с хонорар.

  Обучението ще се проведе на английски език.
  Предимство би било, ако участниците могат да използват немски и английски като работни езици за спектакъла, през който ще преминава международна публика.

  Изисквания към кандидатите:

  • Очакваме чувствителни, присъствени, интуитивни, креативни, прецизни, умеещи да се движат точно във времето хора, без значение от възрастта, с уникален набор от артистични и/или технически умения (колкото по-необичайни, толкова по-добре);
  • Не е задължително да имат актьорски тренинг, за да участват в този вид театър, но артистичността и изразителността биха били много полезни;
  • хора с иновативно мислене, фина чувствителност, както и с умения за решаване на необичайни конструктивни задачи;
  • хора с изследователски дух и естествена склонност за престой и работа в пространството отвъд думите;

  Проектът предлага възможност за личностно и професионално развитие за хора от всички сфери на изкуството, терапевти, активисти, общностни лидери, обучители, иноватори, йога учители, както и професионалисти от други сфери, приятели и почитатели на методите на театъра на сетивния лабиринт.

  За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивацоинно писмо на адрес: office@aet4u.com в срок до 15 април 2019.
  Избраните кандидати ще бъдат допълнително потърсени за среща и интервю, затова е необходимо да се остави телефон и имейл за контакти.

   

  платено съобщение

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации