10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНа ски около Виена

  На ски около Виена

  -- Реклама --

  На около час-два път с кола от Виена се намират множество приятни курорти, предлагащи отлични условия за зимни спортове

  ски в Австрия, Земеринг
  снимка semmering.com

  Австрия предлага прекрасни условия за ски, но не винаги имаме възможност да отделим цяла седмица за истинска ски ваканция.  Тогава остава да разчитаме на варианата за еднодневен излет, който е и по-икономичен, тъй като спестява разходите за хотел. В близост до Виена (максимум два часа път с кола) има достатъчно хубави курорти, предлагащи прекрасни условия за зимни спортове.

  Ето и няколко предложения:

  Schidorf Kirchbach 

  Разположен в района на Валдфиртел, Долна Австрия, този малък курорт се намира на около 90 минути път с кола от Виена. Двата лифта и двата склона с писти няма да привлекат опитни скиори, търсещи силни усещания, но са перфектни за деца и начинаещи в зимните спортове. На място се предлагат различни курсове.

  Цената на дневна карта за възрастни е 21 евро, а за деца – 17 евро.

  Arralifte Harmanschlag

  Този курорт също е предпочитано място предимно от семейства с по-малки деца. Намира се на около 160 км от Виена.

  Два лифта и пет писти с обща дължина от 2,1 км са достатъчни за скиори, тепърва трупащи опит по белите склонове. На място има редица приятни забавления. Предлагат се ски и сноуборд курсове.

  Дневната карта за възрастни е 22 евро, за деца – 16,50 евро.

  Aichelberglifte Karlstift 

  На приблизително два часа път с кола от Виена този курорт разполага с два ски лифта и шест писти с различна трудност и обща дължина от 8,6 км.

  Дневната карта за възрастни е 23,50 евро, а за деца – 18 евро.

  Annaberg 

  Ако искате да усетите истинската красота и удобства на австрийските ски курорти, идете в Анаберг. Освен с кола (около 1,40 мин.) до мястото може да се стигне удобно и с обществен транспорт (влак).

  Шест лифта, 11 писти с обща дължина от 12,5 км и различна трудност, fun park, четири ресторанта и един леден бар предлагат всичко необходимо за перфектния ден на белите писти.

  Дневната карта за възрастни струва 35,50 евро, за деца – 18,50 евро, за ученици – 30 евро. Има възможност за наемане на екипировка и на място.


  Полезни адреси на български фирми, специалисти, магазини, училища в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен информационен бюлетин на Меланж Булгарен


  Unterberg Pernitz 

  Това е може би най-близкият до Виена ски курорт – намира се на около час и половина път с кола. Четири ски лифта и 10 писти с обща дължина от 16 км, подходящи и за начинаещи, и за опитни скиори.

  Дневната карта за възрастни е 32 евро, за деца – 17 евро, а за ученици – 24 евро.

  Stuhleck

  Най-популярната и най-голяма зона за ски в близост до австрийската столица е Земеринг-Щулек.  Тя предлага и най-добра инфарструктура и е достъпна с обществен транспорт (влак до Mürzzuschlag и след това автобус до Зимеринг). Пътят с кола е около час и десет минути.

  Любителите на зимните спортове в Щулек имат на разположение 10 ски лифта и 26 писти с обща дължина от 26 км. Има възможност за наемане на екипировка на място. Пътят с кола е около час и десет минути.

  Дневната карта за възрастни в Щулек струва 44,50 евро, а за деца – 22,00 евро, за младежи – 39,00 евро.

  Semmering/ Zauberberg

  На по-малко от 100 км от Виена мястото е предпочитана дестинация от виенчани за еднодневен излет. Скиорите могат да се възползват от 14 км писти с различна трудност и с пет лифта.

  На Земеринг цената на дневната карта варира – от понеделник до сряда – 25 евро, от четвъртък до неделя – 35 евро.

  Има и други приятни места, където може да се карат ски в рамките на един уикенд в близост до Виена: Hochkar, Puchberg am Schneeberg, Reichenau an der Rax, Ötscher, Schischaukel Mönichkirchen

  Най-важното да отидете на пистите в добро здраве, подходяща екипировка и да спазвате установените правила.

  ________________

  Още по темата:

  Ски австрийски дисциплини

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации