14.2 C
Виена
неделя, 2 октомври, 2022
spot_img
Още
  НачалокултуракнигаКод лилав: "Незнайните образи хорски" на Соня Тодорова пристигат във Виена

  Код лилав: „Незнайните образи хорски“ на Соня Тодорова пристигат във Виена

  -- Реклама --

  Соня Тодорова представя във Виена сборника разкази „Незнайните образи хорски“

   

  Ако обичате изненадите, добрата литература, философията и смеха, заповядайте.

  Соня Тодорова ни изненадва с нова книга – съвсем различна от „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София“(Колибри, 2015) и романа „Перлите на Ади Ландау“ (Колибри, 2016). „Незнайните образи хорски” е сборник с разкази, събрали пъстри и многолики герои, пътуващи свободно из времето и пространството. Те са понякога бъбриви, понякога мълчаливи, но никога обикновени. Тези герои винаги изненадват с щипка магия, с нещо фантастично и чудато, с нещо, което буквално ни вади от ежедневието и ни кара да се усмихваме.

  За добрата литература ще си поговорим с Младен Влашки, литературен историк, критик и преподавател, който ще представи книгата. Може да се опитаме да разгадаем енигмата на някой от образите в книгата, да потърсим паралели с  други автори или пък да изтощим от въпроси самата авторка.

  Събитието ще се проведе в БКИ”Дом Витгенщайн”. В сграда, в която витае духът на един от най-загадъчните философи на 20-ти век  – Лудвиг Витгенщайн, няма как да не попаднем и на философска вълна.  Защото и самите герои в книгата –  мравки, лъвове, обущари, деца, демони са философи по душа и тайничко ни заразяват с чудатостта си.

  И след като успяхме да забъркаме в тази покана писател (Соня Тодорова), литературен критик (Младен Влашки), философ (Лудвиг Витгенщайн), ще трябва накрая да обещаем, че вечерта ще бъде и забавна. Ще бъде. „Защото езикът е игра”. Казал го е самият Витгенщайн, а Соня Тодорова му вярва безрезервно.

  И така – КОД ЛИЛАВ:

  „Незнайните образи хорски” пристигат във Виена

  КОГА: 7-и декември 2018 от 19.00ч.

  КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”

  Parkgasse 18

  За повече информация ТУК

  Представянето на „Незнайните образи хорски” е част от съпътстващата програма на Международната интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти „България и европейското културно наследство”, организирана от БКИ „Дом Витгенщайн“, Виена, Алберт-Лудвиг Университет, Фрайбург и ПУ „Паисий Хилендарски“.

  ________________

  Още по темата:

  Соня Тодорова: Писането на родния език е чудесен активен начин за преодоляване на носталгията

  „Перлите на Ади Ландау”, Виена и Соня Тодорова

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации