17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоСветовноизвестният мим Герасим Дишлиев отново на виенска сцена със спектакъла  „Out of...

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев отново на виенска сцена със спектакъла  „Out of place”

-- Реклама --

 

Герасим Дишлиев е от онези талантливи българи, които отдавна са стъпили на световните сцени. Ученикът на Марсел Марсо живее в Париж повече от 20 години, но не губи връзка с родината си.

По-познат като Геро, той работи по редица проекти, някои от тях станали емблематични. Като „Монолог с Куфар“, разказващ за пътя на мима от Свиленград до Париж, за мигрантството, за пътуващия човек. Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 държави, на 13 езика. С него прави и проекта „Мимолетни следи“, с който изминава обратно пътя от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете, през които минава!

През 2017 с „Монолог с куфар“ Герасим Дишлиев спечели приза „Най-добър комедиен артист“ на United Solo Festival в Ню Йорк.


Герасим Дишлиев-Геро: Процесът на търсене е по-важен от самия резултат


На виенската публика Геро отново ще представи най-новия си спектакъл „Не на мястото си” („Out of place”).

„Този спектакъл е измислица, направен е по моя идея. Създадох го в най-трудната година от моя живот. И именно поради тази причина си казах, че точно той трябва да разсмива. Нищо повече. Да няма засукани философски запитвания, нито екзистенциални търсения. Да не причинява главоболие. Просто да разсмива. В многобройните си пътувания – от Аржентина до Чехия, от Панама до Южна Корея, на атлантическия бряг на Африка или из островите в Индийския океан – винаги съм се вглеждал в очите на зрителите. И винаги съм долавял едно и също: пречистваща нужда от смях. Оттук и желанието да създам спектакъл, който разсмива всички, навсякъде”, споделя Герасим Дишлиев.

КОГА: 18 ноември (неделя) 2018 г. от 18.00 ч.

КЪДЕ: Schubert Theater

Währingerstraße 46
1090 Виена

Повече информация за събитието и купуване на билети ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации