10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОт 1-и ноември авиокомпанията Wizz Air променя правилата за багаж на борда

От 1-и ноември авиокомпанията Wizz Air променя правилата за багаж на борда

-- Реклама --

С цел по-бързо качване на пътниците в самолета и избягване закъсненията на полети, нискотарифната авиокомпания въвежда нови правила за багажа на пътниците. Те влизат в сила от 1-и ноември се казва в прессъобщение на компанията.

От Wizz Air отбелязват, че до 10 000 полета годишно закъсняват заради проблеми с товаренето на багаж. Проучване от последните пет години показва, че хората пътуват за все по-кратко време като престоят им е средно три дни. Поради тази причина те взимат със себе си все по-малко багаж – всеки трети пътник обявява само ръчна чанта, а всеки седми взима на борда тролей на колелца.


Полети Виена-София планира нискотарифният превозвач Wizz Air

Austrian Airlines увеличава броя на полетите до България


На всички полети на Wizz Air вече ще може безплатно да се качва само багаж с размери 40x30x 20 см. (приблизително колкото малка раничка, дамска чанта или чанта за лаптоп), който да се поставят под предната седалка. Отпада възможността на борда да се взима и малък куфар на колелца 55x40x23 см, поемащ не повече от 10 кг багаж. За да се качи като ръчен багаж и такъв куфар, вече ще трябва да се използва услугата WIZZ Priority, за която се заплаща различно според пътуването с цени от 5 евро нагоре.

Желаещите да чекират багажа преди пътуването, ще могат да използват новата услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари. В нея има още две категории куфари – до 20 кг и до 32 кг.

Закупилите вече билети за полети след 1 ноември при досегашните условия, получават възможност за безплатно чекиране на 10-килограмов куфар. Тези, които вече са платили за чекиран багаж, получават безплатно услугата WIZZ Priority, включваща също предимството първи да преминат на гейта за полета и първи да се настанят в самолета.

От компанията обещават новата политика да бъде максимално прозрачна и да улеснява пътниците, които още с купуването на билета могат да избират между повече от 50 варианта за пътуване с багаж, представени на сайта на Wizz Air.

Компанията стъпи във Виена в началото на годината като обяви директни полети до 17 дестинации в Европа, включително два пъти седмично до Варна. Тогава бе съобщено, че компанията работи и по възможността да отвори линия до София.

______________

Още по темата:

Трансфер от и до летище Виена

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации