10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаВ Дългата нощ на музеите във Виена отварят врати 700 музеи и...

В Дългата нощ на музеите във Виена отварят врати 700 музеи и галерии

-- Реклама --

С един билет от 15 евро могат да се посетят стотици музеи в австрийската столица

За 19-ти път по инициатива на ORF, над 700 музеи, галерии и културни институции ще отворят врати за почитателите на изкуството и културата във Виена. Дългата нощ на музеите е на 6 октомври, започва от 18:00 ч. и продължава до 01:00 ч. С един билет може да обиколите множество експозиции, изложби и съпътстващи събития.

Освен добре познатите големи музеи и галерии в програмата са включени и всички музеи на отделните райони на Виена, както и множество не толкова популярни, но изключително интересни места.

Може да започнете от Албертина, където наред с другите картини, вече ще бъде открита най-голямата изложба на Клод Мoне във Виена за последните 20 години. В Kunsforum Wien ще са подредени тематично творби на Моне, Ван Гог и Климт, разкриващи влиянието на японското изкуство върху европейските майстори от края на 19-и и началото на 20-и век.

Белведере, Музеят за история на изкуството, Kunsthalle Wien също ще посрещат почитатели на изкуството на 6 октомври.

В Дългата нощ на музеите специални автобуси ще извозват желаещите по специални маршрути до по-отдалечени от центъра забележителности. Така ще може да се отиде до Wiener Fischereimuseum, който се намира в края на 21 район и представя историята на риболова в австрийската столица. Alt Wiener Schnapsmuseum в 12-и район разказва за създаването и развитието на шнапса, Bäckermuseum – за хранителната индустрия и по-специално за хлебарството и сладкарството във Виена.

Нашите предложения за Дългата нощ на музеите:

Schokomuseum

Sigmund-Freud-Museum

Geldmuseum der Österreichischen Nationalbank

21er Haus

Klimt Villa

За децата

ZOOM Kindermuseum

Haus der Musik

Römermuseum

Schmetterlinghaus im Palmenhaus

КОГА: 6 октомври от 18.00 до 01.00 ч.

КЪДЕ: 700 музеи и галерии из цяла Виена

Цената на билета е 15€ за възрастни, 12€ за студенти и ученици, а за деца до 12г. е безплатно. Заедно с билета се получава и брошура „Lange Nacht der Museen“ (на няколко езика), съдържаща цялата необходима информация за мероприятието – участващи обекти с кратко описание на екпозициите и местоположението им на карта на града, маршрути на специалните автобусни линии и т.н.

Билети могат да се закупят предварително или в деня на събитието на касата на всеки от участващите музеи или предварително ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации