12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаБългарски имена на Седмицата на модата във Виена

Български имена на Седмицата на модата във Виена

-- Реклама --
Дизайн: Дарина Янакиева и A-Line Team, Collection „Corona Artistica“
снимка A-LINE, Vienna Art Salon, Christian Lorber, Magi Basarova

Седмицата на модата във Виена навърши десет години! През това време събитието успя да се утвърди сред европейския елит и привлича все повече известни имена от света на модата. От 10 до 16 септември пространството пред Квартала на музеите в австрийската столица е посветено на модата в целия й блясък и красота. Юбилейното издание бе открито с пищно шоу, представящо най-доброто от 42-ма австрийски дизайнери, участвали през годините. Повече от 60 ще бъдат модните спектакли, на които ще видим най-новите колекции, творчески идеи и тенденции в бранша.

И тази година в програмата на Виенската седмицата на модата има български имена.


Дизайнерско ателие “BIPONE”: Висшата мода е предизвикателство и емоция

Vienna Fashion Week 2012

BIPONE на подиума на Vienna Fashion Week


Анелия Пешев  отново ще бъде сред звездите на шоуто. Тя ще представи новата си колекция, която се отличава с енигматични тъмни и бледи цветове, внасящи нотка оптимизъм. Тоалетите са на тънката граница между реалния и фантастичния свят. Талантливата дама, която повече от 30 години живее и работи във Виена, е сред водещите австрийски дизайнери. Тя е партньор на Виенския бал на Операта, а нейни колекции са били показвани в Париж, Ню Йорк, Вашингтон, а скоро стъпиха и на кинофестивала в Кан. Не случайно три поредни години Анелия Пешев бе избирана за Дизайнер на годината в Австрия, а нейни тоалети носят оперната дива Анна Нетребко, актрисата Кийра Чаплин, бившата първа дама на Австрия Соня Клима.

снимка © Stefan Armbruster

Модното шоу на Анелия Пешев може да се види на 15 септември от 20.00 ч. в Квартала на музеите.

Зад  лейбъла A-line стоят български имена – Дарина Янакиева, Велина Илева и Диана Филипова. Те ще стъпят за първи път на престижния подиум на Виенската седмица на модата и ще представят пролетната си колекция за 2019 г. Нейният фокус е съвременната жена във всичките й обществени роли – една модерна Алиса в света на чудесата, която не се страхува да мечтае, постига целите си с кураж и вдъхновение и уверено върви по своя път. Роклите, които публиката ще може да види по време на шоуто, са едновременно женствени, приказни и практични. Те са вдъхновени от творчеството на испанския архитект Антонио Гауди и са обединени под името „Corona Artistica”.

Творенията на A-line ще бъдат представени на 15 септември от 14.00 ч., а от 13 септември на щанд 209 в Клуб21 ще може да се видят повече от тоалетите на лейбъла.

Повече за програмата на Vienna Fashion Week 2018 TУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации