1.1 C
Виена
сряда, 6 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрия625 евро е месечната издръжка на дете в Австрия

625 евро е месечната издръжка на дете в Австрия

-- Реклама --

Организацията Volkshilfe изчислява средствата, необходими за нормален живот на едно дете

В началото на учебната година директорът на организацията Volkshilfe Ерих Фенингер представи анализ на средствата, необходими за издръжката на едно дете в Австрия. Според изчисленията на експертите сумата от 625 евро на месец може да покрие разходите, необходими за нормален живот на подрастващите. Анализът е направен възоснова на четири критерия – материални нужди, образование, социален живот и здраве. Volkshilfe е организация, която чрез различни социални проекти подпомага хора в неравностойно положение и нужда.

В материални нужди – около 300 евро – са включени 120 евро за жилище, 115 евро за храна и около 65 евро за дрехи. За разходи, свързани с образованието, са заделени месечно по 200 евро, а за различни дейности в свободното време (курсове, спорт) – по 95 евро. За хигиена и здраве месечно са нужни около 30 евро.

Представената сума не взима под внимание възрастта на децата, нито допълнителни помощи, които отпуска държавата за подпомагане на семействата с деца – детски надбавки или т.нар. Mindestsicherung.


Обезщетения и помощи при майчинство и бащинство и детски надбавки в Австрия

Данъчно облекчение до 1 500 евро на година за семейства с деца въвежда правителството от 2019 година

Адреси на експерти и консултанти с български език в Австрия


Според представените от Фенингер данни 54 000 подрастващи в Австрия не могат да си позволят да се хранят пълноценно, 69 000 не могат да получат нови дрехи, 118 000 не могат да си позволят почивка. Живеейки на границата на бедността, тези деца не могат да се развиват пълноценно и са ограничени в материално, културно, здравно и социално отношение, тъй като финансовите възможности на семейството се отразяват и върху социалните контакти и образованието на детето. Директорът на Volkshilfe подчертава, че цялата структура на обществото е такава, че засегнатите от бедност семейства не могат да осигурят на децата си пълноценно развитие. Според него това не е индивидуален проблем на засегнатите, а задача на държавата да преодолее структурната бедност. Той намира за скандално, че последният анализ на средствата, необходими за издръжката на едно дете, е направен през 1964 г и се надява правителството да разгледа внимателно резултатите от сегашното изследване.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации