18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПолицейските кучета във Виена със специални обувки за защита от горещия асфалт

Полицейските кучета във Виена със специални обувки за защита от горещия асфалт

-- Реклама --
Кучетата на виенската полиция с обувки срещу горещините
Полицейските кучета във Виена получават специални „обувки“, препазващи лапичките от горещината на асфалта снимка АРА/LPD Wien

Големите горещини във Виена налагат взимането на защитни мерки не само за хората, но и за животните. Ако високите температури продължат, виенската полиция има готовност да „обуе“ четириногите си помощници в специални обувки, за да се предпазят лапичките им от топлия асфалт.

При температура на въздуха от 30 градуса, асфалтът на улиците може да се нагрее до 50 градуса и да причини нараняване на лапите на животните. Затова експертите препоръчват те да бъдат завити. Говорителката на полицията във Виена Михаела Росман съобщи, цитирана  от АПА, че при необходимост полицейските кучета ще бъдат защитени от жегите с обувки, които да предпазват не само от изгаряне при патрулиране по улиците, но и от нараняване от остри повърхности.

Дали кучетата ще свикнат лесно с новата си придобивка, ще зависи от техните водачи. Според полицията на първо време е важно да се осигури възможност за охлаждане на патрулите на Донауинзел, тъй като там слънцето пече през целия ден. За четириногите помощници, които ще охраняват острова по време на Международния турнир по плажен волейбол, са предвидени климатизирани контейнери за почивка. В тях полицейските кучета ще могат да отдъхнат и да се охладят от голямата жега.

По правило при температури над 35 градуса емблематичните за австрийската столица файтони спират работа, за да се облекчат животните и да се предотвратят инциденти, причинени от преуморени коне.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации