1.7 C
Виена
неделя, 10 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияЗлатен медал за хор "Детска китка" на Международния хоров фестивал на мира...

Златен медал за хор „Детска китка“ на Международния хоров фестивал на мира във Виена

-- Реклама --
хор "Детска китка" Пловдив, Виена, Музикферайн
Хор „Детска китка“ след получаване на златното отличие снимка Николета Енчева

Пловдивският хор „Детска китка“ грабна златен медал в конкурсната програма на Международния хоров фестивал на мира, който се проведе във Виена от 26 до 29 юли. Това съобщи специално за Меланж Булгарен диригентката Яна Делирадева. „Изключително сме щастливи! Получихме златото в Златната зала на Музикферайн и децата са много развълнувани“, сподели още тя за емоциите от престижното отличие.

На 29 юли вечерта 42-те момичета пяха на световноизвестната сцена на Музикферайн като част от галаконцерта на участниците в 9-то издание на фестивала. Преди това те имаха концерти в бароковата църква „Св.Петър“, в сградата на ООН и в залата на Хора на виенските момчета. За призовата награда те се състезаваха с хорове от Армения, Австрия, Канада, Китай, Русия, Белгия, Тайван, Кипър, Германия. Председател на международното жури бе професорът от Китайската консерватория Ву Лингфен. Златният медал е най-високата оценка за дългогодишната вдъхновена работа както на хористките, така и на Яна Делирадева, диригент на хор „Детска китка”, главната художествена ръководителка Златина Делирадева, пианистката Николета Енева и хор-майсторката Джулия Узунова.

Фестивалът бе тържествено открит на 26 юли в катедралата „Св.Стефан“. В него участие взеха два български хора – благоевградският смесен хор „Ален мак“ и пловдивският детски хор „Детска Китка“.

_________________

Още по темата:

Хор „Ален мак“ представя България на Световния хоров фестивал на мира във Виена

Пловдивският хор „Детска китка” с концерт в Музикферайн

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации