8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесБългария е най-изгодната дестинация за почивка, сочат данните на Statistiк Austria

България е най-изгодната дестинация за почивка, сочат данните на Statistiк Austria

-- Реклама --

Класическите средиземноморски дестинации за почивка през лятото остават все така по-евтини за австрийците в сравнение с офертите за ваканция в страната. Гърция, Испания, Португалия, Хърватска предлагат значителни предимства по отношение на покупателната способност на туристите. За 100 евро в Хърватска те получават стоки и услуги на стойност 153 евро, за Португалия това съотношение е 131 евро, а за Гърция – 129 евро. Това сочат актуалните данни на Статистик Аустриа, които сравняват покупателната способност във всички 28 държави в Европейския съюз. Според тях България е най-изгодна страна за ваканция, тъй като срещу 100 евро жителите на алпийската република получават стоки и услуги на стойност от 213 евро.

Нели Арабаджиева, собственик на туристическа агенция NA Tours

„Добрите цени на директните полети, спокойната обстановка и отлично съотношение между цена и качество правят България желано място за лятна почивка”, казва Нели Арабаджиева, собственик на туристическо бюро NA Tour във Виена. В последните години австрийците все по-често проявяват интерес към родното Черноморие като за миналата година от TUI отчетоха 40% увеличение на резервациите за летния сезон. Нели Арабаджиева потвърждава тази тенденция и добавя, че желаещите да летуват в България вече имат предпочитания към конкретни региони. В NA-Tour се търсят оферти както за северното, така и за южното Черноморие. Вече са направени резервации за хотел Dimyat– Варна, La Mer и Cabacum Beach – Златни Пясъци, Sea Sense Boutique Hotel , Art Komplex Anel, Green Life Beach Resort – Созопол и Каваци.

И докато България, Турция и Румъния се нареждат сред най-евтините дестинации, от другата страна на графиката са най-скъпите места за почивка – Швейцария, където 100 евро се равняват на 74, Дания (76 евро) и Швеция (84 евро). По средата остават Унгария (165 евро), Чехия (164 евро) и Словакия (144 евро), макар че в сравнение с предходната година последните две държави са единствените, които са поскъпнали за австрийските туристи.

графика Die Presse

Общата валута и ниската инфланция за страните от Еврозоната правят почивките в Ирландия (92 евро), Белгия (94 евро), Франция (95 евро) и Холандия (96 евро) сравнително по-скъпи за австрийците. Експертите от Статистик Аустриа сравняват цените на идентични стоки и услуги във всичките 28 държави от ЕС (например, цената на един литър минерална вода, нощувка в 4-звезден хотел, порция спагети Болонезе).

 

За повече информация и оферти за пътувания в България и Австрия:

Туристическа агенция  NA-Tour

T +43 1 789 08 00 | M +43 6641529743

F  +43 1 789 08 001 | office@na-tour.com

www.na-tour.com

 

 

 

спонсорирано съдържание

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации