23.2 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеБългарското училище „Н.Й.Вапцаров” в Грац се присъедини към инициативата „Розите на България"

  Българското училище „Н.Й.Вапцаров” в Грац се присъедини към инициативата „Розите на България“

  -- Реклама --

  Текст Десислава Опел, директор на училището

  На 12-ти май след редовните часове по български език в класната стая на българско училище „Н. Вапцаров“ – гр. Грац се събрахме деца, ученици, учители, родители и приятели, за да подкрепим инициативата „Розите на България“ на българското Министерство на образованието и науката (МОН). Всички с нетърпение очакваха първата обща репетиция под звуците на „Празнична сюита“. А тя, сюитата, звучи действително толкова празнично и жизнерадостно. Едва ли е необходима специална хореография, защото идеята е да сме заедно, да сме сплотени и да тропнем хорцето с онова истинско българско чувство, което всеки носи в сърцето си.

  Трибагреникът бе в ръцете на най-младите знаменосци, които достойно застанаха в центъра на хорото. До тях бе и гъдуларят Николай Ванков, който с неповторимо майсторство добави и още празнични нотки от своите струни. Емоцията бе неописуема! Всички бяха толкова лъчезарни и усмихнати, а децата сияеха.

  Благодаря на всички, които се включиха в тази прекрасна инициатива!

   


  Розите на България

  На празника на Светите братя Кирил и Методий – 11 май, в различни точки по света, учениците от български неделни училища, заедно с учители, родители и други представители на общността, се събраха, за да изпълнят българското право хоро.

  Инициативата „Розите на България“ се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства по места, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

  Българските училища във Виена, Грац, Линц и Залцбург също бяха част от „Розите на България”.

  ___________________

  Още по темата:

  Българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ отбеляза своя патронен празник и стана част от инициативата „Розите на България“

  Празник на буквите във Виена

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации