18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПразник на буквите във Виена

Празник на буквите във Виена

-- Реклама --

С химна „Върви, народе, възродени“ започна празничната програма на българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена


Снимки Стоил Кордев

24 май е ден на младите хора, на най-скъпото, което един народ притежава. Изучаването на родния език в чужбина е усилие и от страна на родителите, и от страна на децата. Затова и постиженият на възпитаниците на българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена са толкова ценни. Малчуганите зарадваха гостите на празника с богата програма и с въодушевление пяха, танцуваха и рецитираха стихове.

„Нека, макар и далеч от родните си места, да възпитаме нашите деца да знаят и тачат миналото на прадедите си и да не им позволим да забравят българските си корени, за да носят през години и поколения „туй що не гасне“ – огънчето българщина в сърцата си, което да им дава сили и вяра в трудни моменти“, каза д-р Ирина Владикова, директор на българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ в обръщението си към учениците и гостите на тържеството.

Тази година то се проведе на 11 май – денят на Светите братя по стар стил. Патронният празник на училището съвпадна и с инициативата на Министерство на образованието „Розите на България“, затова и след официалната програма всички се хванаха на кръшно българско хоро в двора на БКИ“Дом Витгенщайн“.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации