18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияТържествено честване на 2 юни пред паметника на Ботев в Голс

Тържествено честване на 2 юни пред паметника на Ботев в Голс

-- Реклама --
Паметникът на Христо Ботев във ВИП парка на ЮНЕСКО в Голс

И тази година българската общност в Австрия ще отбележи тържествено Деня на Ботев. По традиция това се случва пред паметника на големия поет във ВИП парка на ЮНЕСКО в градчето Голс, Бургенланд.

Събитието, което се организира от Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“, ще бъде под патронажа на д-р Иван Сираков, посланик на РБългария в Австрия и кмета на Голс Ханс Шрамел. Почетен гост на събитието ще бъде доц.д-р Румяна Конева, директор на БКИ“Дом Витгенщайн“.

След поднасянето на венците, гостите ще могат да се насладят на изпълнения на певческия хор към БКПО с диригент Божидар Абрашев, фолклорна танцова група „Пендари“, детска танцова група към българското училище „Св. св.Кирил и Методий“. Актьори от театралното студио към БКПО ще рецитират стихове на поета.

Предвижда се програмата да приключи около 13 ч., което ще позволи на гостите са се присъединят към Петия събор на българите в Австрия, който ще се проведе същия ден във Фридрихсдорф (намира се съвсем близо до Голс).

Тържествено честване на 2 юни

КОГА: 2 юни, събота от 12.00 ч.

КЪДЕ: ВИП парк на ЮНЕСКО в Голс

Burgenland
7122 Gols
Landhotel Birkenhof
Birkenplatz 1
_________________
Още по темата:

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации