22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияФилмът "Това е България" бе дар за българите във Виена от Travel...

Филмът „Това е България“ бе дар за българите във Виена от Travel TV

-- Реклама --

Документалната поредица „Това е България“ бе представена на българската общност във Виена. Кино „Филмказино“ се изпълни с хора, дошли да чуят космическия глас на певицата Валя Балканска и вълшебната гайда на Петър Янев, които бяха специални гости на събитието. Прожекцията на 90-минутния филм за красотите на България бе част от програмата на Vienna Sunday Cinema и се организира от сдружение „Neo & De Meo“.

Филмът обобщава видео каталога „Това е България”, който е поредица от художествено документални филми, обхващащи отделни теми от живота на България през вековете на нейното съществуване. Реализиран е от Travel TV, част от Globus Media Group, с продуцент Виктор Димчев, режисьор Нено Маринов и оператор Росен Ненов.

снимка Боян Николов

Майсторски заснетите кадри на поредицата, магическият глас на Валя Балканска и завладяващата гайда на Петър Янев създадоха неповторима атмосфера в сърцето на Европа. Топли думи, сълзи в очите на зрителите, екипа на Травъл ТВ и организаторите, кръшни хора и носталгична глъч на родния език  „Това е България“!

Travel TV пренесе и дари частица от Родината на българите във Виена!

 

По информация на Глобус медия Груп/Travel TV

_________________

Още по темата:

Концерт на живо на Валя Балканска по време на международната премиера на филма „Това е България” във Виена

Прожекция на българския филм „Христо“, 13 май, Виена

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации