27.8 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияGrüner See - вълшебното езеро на Австрия

  Grüner See – вълшебното езеро на Австрия

  -- Реклама --

  От средата на май до края на юни Зеленото езеро залива бреговете и превръща местността в подводен парк

  Снимки Меланж Булгарен

  Изумруденозелените води, в които се отразяват планински склонове и дървета, отдавна са превърнали Зеленото езеро и парка около него в туристическа забележителност. Не случайно през 2014 г. в класацията на ORF2 то бе избрано за едно от най-красивите места на Австрия. Разположено в полите на планинската верига Хохшваб в Щирия, езерото дължи чистата си и прозрачна вода на планинския сняг и на особената екосистема, която се е оформила на дъното му.

  И ако през по-голямата част на годината мястото не се отличава особено от многото красиви планински пейзажи, а езерото е свито между склоновете на планината, през май и юни то е истинско вълшебство. Тогава снеговете се топят и водите заливат живописната местност. Пътеки, пейки и храсти се оказват под водата, а посетителите могат да се насладят на удивителен подводен парк. Температурата на водата е между 6 и 7 градуса, а на места дълбочината на езерото достига до 12 метра (през летните и зимни месеци е 1-2 метра).

  От януари 2016 г. е забранено гмуркането в езерото с водолазни костюми.

  Когато вода залее бреговете, местността се превръща в подводен парк. Снимка Марк Хенауер

  Мястото е особено подходящо за еднодневен излет. В началото на защитената зона е разположен обширен паркинг (4 евро за цял ден), малко заведение и информационно бюро, от което могат да се вземат карти и брошури. Езерото се намира на около километър навътре в гората като пътеките са равни и добре обозначени. Обикалянето му е изключително приятно и дава възможност да се разгледа от всички страни.

  Паркът се намира в близост до малкото градче Bruck an der Mur в община Tragöß-Sankt Katharein, област Щирия на 776 метра надморска височина.

  Как да стигнем до Зеленото езеро ТУК

  _______________

  Още по темата:

  Парк под водата

  Многото градини на Тулн

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации