6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноОт 1-ви април абонаментът за онлайн съдържание вече важи за целия ЕС

От 1-ви април абонаментът за онлайн съдържание вече важи за целия ЕС

-- Реклама --

Гражданите на ЕС вече имат онлайн достъп за съдържанието, за което са абонирани, където и да се намират в ЕС

Ако плащате за Netflix в Австрия, вече имате възможност да ползвате цялото съдържание в която и друга държава на Съюза да се намирате. Досега потребителите имаха достъп само до националното съдържание на съотвената страна и в случай, че любимият сериал не е част от местната програма, той нямаше как да бъде гледан. С отпадането на т.нар. геоблокиране този проблем вече няма да притеснява пътуващите. Това са добри нови за абонатите на Netflix, Sky Go или Spotify, които ще могат да се наслаждават на цялото съдържание на платените пакети.

В специално изявление на заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип и на комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел се казва: „От 1-ви април, когато пътувате в ЕС вече няма да пропускате любимите си филми, телевизионни сериали и спортни предавания, нитода се лишавате от игрите или електронните книги, за които имате абонамент. Новите правила ще се прилагат за платените услуги, но доставчиците на безплатно съдържание също ще могат да се възпозлват от тях. Полза от тези разпоредби ще имат също и доставчиците на онлайн съдържание, защото вече няма да им се налага да купуват лицензии за държавите, в които пътуват техните клиенти“.

В същото време доставчиците вече ще трябва да проверяват местоживеенето на потребителите като това ще става чрез кредитна карта или възоснова на IP адреса на клиентите.

Новата регулация засяга поне 29 млн. души или 5,7% от потребителите в ЕС като се очаква броят им непрекъсанто да расте и до 2020 г. да достигне 72 млн. души.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации