14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияС тържествен концерт във Виена бе отбелязано началото на българското председателство на...

С тържествен концерт във Виена бе отбелязано началото на българското председателство на Съвета на ЕС

-- Реклама --

Елегантната зала на Пале Ешенбах в центъра на австрийската столица едва побра многобройните гости, дошли на концерта Quattro Piano +, посветен на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той бе организиран от посолството на РБългария във Виена, Постоянното представителство на България в Австрия и Българския културен институт „Дом Витгенщайн” и се проведе на 25 януари. Дипломати, политици, представители на австрийски и български институции и организации се насладиха на изпълненията на четирима виртуозни пианисти, които представиха завладяваща комбинация от класическа и забавна музика с джаз елементи. Сред гостите бе и доайенът на дипломатическия корпус – представителят на Светия престол Н.Пр. нунцият д-р Петер Цубриген.

Н.Пр.Иван Сираков, посланик на РБългария във Виена, снимка Harald Klemm

Събитието бе открито от Н.Пр. д-р Иван Сираков, посланик на България в Австрия. Той очерта българските приоритети за следващите шест месеца, в които страната ни ще председателства Съвета на Европа.

Д-р Светослав Спасов, постоянен представител на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена снимка БКИ“Дом Витгенщайн“

В своето изказване постоянният представител на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена Светослав Спасов подчерта значението на единството като важен фактор за общото европейско развитие и просперитет.

Д-р Михаел Линхарт, генерален секретар на федералното Министерство за Европа, интеграцията и външните работи снимка БКИ“Дом Витгенщайн“

Д-р Михаел Линхарт, генерален секретар на федералното Министерство за Европа, интеграцията и външните работи, пожела успех на страната ни по време на председателството и благодари за чудесното сътрудничество между двете държави.

снимка БКИ“Дом Витгенщайн“

Концертът на Quattro Piano +, включващо музикантите Мария Деливичева, Орлин Дмитров, Лора Димитрова, Андрю Уотсън и перкусионистът Ивайло Деливичев, постави началото на богатата културна програма, с която България ще се представи в Австрия по време на европредседателство.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации