8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“

Кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“

-- Реклама --

Двустранният търговски обмен между България и Австрия  възлиза на 1,1 млрд. евро, сочи статистиката, като почти 2/3 от  този оборот се реализира от износа на алпийската република. Близо 350 австрийски фирми са разкрили свои представителства в България, а 30 имат и производствени мощности. Сред основните трудности, които те срещат в страната ни, е недостигът на квалифицирана работна ръка на българския трудов пазар.

По неофициални данни във Виена живеят повече от 15 000 българи, а българските студенти са сред най-многобройните чуждестранни групи в местните университети. Не са малко хората с образование и опит, които търсят възможности за реализация в България.

Пресечна точка между интересите на бизнеса и желанието на мнозина българи за работа в родината ще потърси Кариерният форум „Австрийските фирми в България като работодател“, организиран от Стопанската камара на Австрия съвместно със Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена. Целта на събитието е австрийски работодатели, развиващи дейност в България, да информират българи с опит в чужбина, вкл. студенти, за кариерните възможности в родината им.

Търговският съветник в посолството на Австрия в София Улрике Щрака ще запознае присъстващите с развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави, а заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда в България. Участниците ще имат възможност за личен разговор с работодателите, с представители на Стопанската камара на Австрия, както и с представители на българските институции. Получавайки информация от различни гледни точки, всеки, който обмисля реализация в България, ще може да направи информиран избор.

Участие във Форума вече са заявили австрийски фирми като EVN, Raiffeisenbank, Palfinger.

Кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“

КОГА: Четвъртък, 25.01.2018 от 9.00 до 13.00 ч.
КЪДЕ: Wirtschaftskammer Österreich | Saal 1 und 2 | Wiedner Hauptstraße 63 | 1040 Wien

Форумът е част от инициативите на Министерство на труда и социалната политика и Посолството на Република България във Виена да поддържат постоянна комуникация с българските общности в чужбина и да ги държат информирани за възможностите, които биха имали за реализация в България.
Събитието ще се проведе на немски език. 

Програма можете да видите ТУК

NB! Формуляр за регистрация можете да изтеглите ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации