30.4 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНовата учебна година започна и за българчетата в Линц и Залцбург

  Новата учебна година започна и за българчетата в Линц и Залцбург

  -- Реклама --

  Текст Катя Илиева

  Снимки Пламен Величков

  По стар български обичай  учебната година в българското училище „Дунав“ в Линц и Грац започна с хляб, мед, китка здравец и с наричане за здраве и успех в учението. Тържественото откриване се състоя на 23 септември в Линц и 24 септември в Залцбург. Слънчевите  септемврийски дни  и празничното настроение направиха незабравим празника, на който учители, ученици и родители се прекланят пред духовното огнище на българина – училището.

  С много трепет и вълнение всички чуха медното гласче на училищното звънче и прекрачиха училищния праг след една чудна, изпълнена с приключения ваканция.

  Децата в Линц с вдъхновение рецитираха незабравими детски стихотворения. Те показаха и своята любов към музиката с изпълнение на пиеси за пиано. Разбира се, вълнението бе изписано най-силно на личицата на малките първокласници.

  Ден по-късно празничната зала посрещна за трета поредна година и българчетата в Залцбург. С много емоции и слънчеви усмивки и тук първокласниците с нетърпение очакваха да научат българските буквички, за да прочетат и първите си книжки на родния си език.

  Приветствени слова и на двете тържества поднесоха Дарина Тонкова – ръководител на училището, учителите и членове на Родителския актив.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации