23.2 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияИнформационен семинар: Родител в Австрия? Приеми предизвикателството!

  Информационен семинар: Родител в Австрия? Приеми предизвикателството!

  -- Реклама --

  Юристи и лингвисти разясняват особеностите на родителството в Австрия

  Като родител (или бъдещ такъв) неизбежно се сблъсквате с редица правно-административни проблеми – кога и как да запиша детето си на детска градина, какви са трудовите ми права, как да избера училище? Отглеждайки наследника в чужда езикова среда, изникват и езиковите колебания – на какъв език да говорим у дома, как да поддържаме българския и как да развием немския?

  На тези и много други въпроси, свързани с трудностите и предизвикателствата на родителството в Австрия, отговор ще дадат експертите от сдружения Austria for beginners и Linguamulti.

  Езиковият специалист Цветелина Ортега ще запознае родителите с предизвикателствата на многоезичната среда – как да се подготвят малчуганите за детска градина и училище, как целенасочено и ефективно да се развива езиковият потенциал на детето, така че то успешно и пълноценно да използва заобикалящите го езици. Участниците ще научат специални техники, практически упражнения и игри, които лесно могат да се прилагат в ежедневието и имат положителн0 въздействие върху развитието на детския език.

  Юристите на Austria for beginners Северина Горанова и Миглена Хофер ще запознаят аудиторията с особеностите на австрийската образователна система, започвайки от записването в детска градина. Акцент ще бъде поставен върху взаимоотношенията между работещия родител и  работодателя, получаването на детски надбавки, форми на подкрепа на семействата в Австрия, здравно осигуряване на децата. Специалистите ще дадат и практически съвети за справяне с административни и бюрократични трудности.

  КОГА: 01.10.2017 г. (неделя) от 10 до 16ч.

  КЪДЕ: Therapiezentrum Gersthof

  Такса участие: 35 евро

  Регистрация за участие: projects@austria4beginners.at или на телефон 0677 61491610

  Срок за записване: 25.09.2017 г.

  _____________________

  Още по темата:

  Предизвикателството да отглеждаш дете в мултиезична среда

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации