33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗапочва новият сезон на детски театър „Фантазия”

  Започва новият сезон на детски театър „Фантазия”

  -- Реклама --

  Всички малчугани между 8 и 12 години са добре дошли на заниманията

  Може ли една история да бъде разказана без думи? Може, разбира се! Физическият театър се занимава точно с това – използва тялото за изразяване на чувства, емоции и преживявания.

  В Детски театър „Фантазия” историите се раждат спонтанно и се развиват според желанията и въображението на участниците като всеки добавя нови жестове, мимики, движения. Така тялото постепенно се превръща в завладяващ разказвач на приказки, родени от фантазията на малчуганите.

  Целта на театъра е да стимулира децата да осъзнаят и развият тялото си като изразно средство и да се научат да претворяват фантазиите си в разказ. Познаването на езика на тялото помага в ежедневното обущване и повишава социалната компетентност на малчуганите. Изследванията сочат, че общото въздействие на едно послание е 7% словесно (само думи), 38% – вокално (височината на гласа, интонацията и други звукови характеристики) и 55% несловесно.

  Новият театрален сезон ще бъде открит на 22 септември от 17.00 ч. Репетициите ще се провеждат всеки петък от 17.00 до 18.30 ч в залата на Am Tabor 2, втори район на Виена.

  Всички деца между 8 и 12 години са добре дошли. За максимален комфорт се препоръчва носенето на спортно облекло по време на репетициите.

  Заниманията се водят от Мариана де Мео, която е завършила пантомима в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

  За контакт:

  имейл: demeomariana@gmail.com

  тел: 0676 3683058

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации