17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНагради за ученици от българското училище "Орфей" в Линц

Награди за ученици от българското училище „Орфей“ в Линц

-- Реклама --

Ученици от българското училище „Орфей“ получиха за учебната 2016-2017 г. четири награди в област рисуване и литература

 

И през изминалата учебна година българчетата от училище „Орфей“ доказаха своите творчески възможности и спечелиха редица престижни награди от различни национални конкурси.

Десетгодишната Виктория Минева показаха, че е добра не само с четката, но и с писаното слово. Тя е носител на първа награда в конкурса на Държавната агенция за българите в чужбина за детска рисунка на тема „България в моите мечти“ и на трета награда в националния литературен конкурс „В търсене на талисман за щастие“, проведен в рамките на Националния фестивал на детската книга в Сливен. На престижното третото място в тази литературна надпревара се нареди и  Цвета Минова, 11 години, с разказа си „В търсена на талисман за щастие“.

Ако Росица Станчева, 18 години реши да продължи образованието си в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов, може да го направи без приемен изпит. Тази привилегия й донесе завоюваното второ място в националния конкурс за ученическо есе на тема „Моята крачка към по-добро утре“.

Ръководството на училище „Орфей“  в Линц благодари на всички деца и родители за постигнатите успехи през изминалата година и им пожелава весело и безгрижно лято.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации