14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноДа подкрепим Кристиан Костов на финала на Евровизия

Да подкрепим Кристиан Костов на финала на Евровизия

-- Реклама --

Песента на българския представител на Евровизия е с големи шансове за победа

Текст Жулиен Желев

В единадесет годишната история на българското участие в най-големия песенен конкурс „Евровизия” за първи път страната ни достига в две последователни години до финала му.

След успешното представяне миналата година на Поли Генова и четвъртото място за България, представителят ни в Киев – Кристиан Костов, е с възможност отново да изведе страната ни в челните места. Най-младият участник в тазгодишното издание на конкурса с лекота премина през първия полуфинал с песента си Beautiful Mess („Красива бъркотия”) и се класира за финала днес, който ще бъде гледан от над 200 милиона зрители по цял свят. Той ще излезе на сцената във втората част на шоуто под номер 25. Залозите на букмейкърите ни нареждат на трето място като потенциален победител, а коефициентът ни се движи между 3.5 и 5. В последните часове се наблюдава значително увеличение на шансовете ни.

Пред нас са само песните на Португалия и Италия, изпълнени от съответния език. За последен път песен, изпълнявана на различен от английския език, е печелила Евровизия през 2007 г. Това беше парчето на Мария Шерифович, която пя на сръбски. Ако английският език се смята обаче за предимство при определяне на победителя, то България има всички шансове да спечели тази вечер финала на конкурса. Редици популярни лица междувременно не спират да изказват подкрепата си в социалните мрежи за Кристиан като сред тях са премиерът Бойко Борисов, певците Люси Дяковска, Дони, Заки, Васко Василев, Графа, момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, Крисия и много други.

Как да подкрепим Кристиан Костов от Австрия?

Ако се намирате в една от всички държави-участнички в Евровизия 2017, може да подкрепите българския представител. Важно е да гледате местната телевизия (Австрия – ORF 21:00 ч.), която излъчва конкурса и да следите инструкциите за гласуване и телефоните, изписани на екрана. Телевотът започва след края на изпълнението на последната песен (Франция) и продължава 15 минути (започва около 00:04 ч. българско време). Кой канал излъчва шоуто във всяка страна ще откриете на сайта eurovision.bg. Гласуването за Кристиан се осъществява с изпращане на номер 25 като есемес на посочения от местната телевизия номер – 0901-059-05-25. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава.

Композицията Beautiful Mess е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. Проектът е реализиран специално за конкурса от „Вирджиния Рекърдс” в партньорство с творческия екип на Symphonics, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия) и Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” (песента на Поли Генова), тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации