14.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеДецата от българското училище "Дунав" в Линц и Залцбург започнаха подготвката за...

  Децата от българското училище „Дунав“ в Линц и Залцбург започнаха подготвката за Великден

  -- Реклама --

  С великденски работилници в учениците Линц и Залцбург се подготвиха за светлия християнски празник

  Текст: Деница Спасова

  За поредна година българско училище „Дунав“ зарадва своите възпитаници и техните родители като ги пренесе в атмосферата на един от най-светлите християнски празници – Великден.

  В Линц празникът беше отбелязан на 01.04 в малката зала на училището. Участниците във великденската работилница бяха зарадвани с множество изненади. Децата имаха възможност да си изработят красиви великденски кошнички, да оцветяват и да декорират пластмасови яйца.

  Няма как да пропуснем и приготвянето на традиционните великденски козунаци. Прекрасният им аромат се разнасяше из цялото училище и всички присъстващи с любопитство се отправяха към кухнята, където Галина Георгиева разкриваше тайните на това изкуство пред децата.

  Усмихнатите лица и ароматът на топли козуначета ме върнаха обратно в детството, а радостоно бе, че с креативни идеи се отличиха не само децатa, но и някои родители.

  След като приготвиха великденските козунаци, всички се отправиха към залата, където театралната група с ръководител Катя Илиева пренесе публиката в празничната атмосфера на Лазаровден. Спектакълът носеше името „Лазарки“ и представяше най-важният обичай на този пролетен християнски празник – лазаруването.

  За веселото настроение допринесе и музикалният клуб с много великденски песни.

  След това всички имаха възможност да опитат ароматните великденски козуначета, да си изработят по нещо за спомен на работилницата и заедно да споделят магията на празника. С много смях, игри и закачки беше изпълнен този празничен ден, в който българско училище „Дунав“ отново се превърна в едно малко островче на българските традиции и обичаи, където детските усмивки и веселото настроение винаги успяват да те върнат у домa.

  Великден беше отбелязан и от възпитаниците на българско училище „Дунав“ в Залцбург. Тържеството там се проведе на 02.04. – още един слънчев пролетен ден изпълнен с много весело настроение!

  Празникът се състоя в малката зала на училището. Всички с нетърпение очакваха да видят какво са подготвили учителите и техните възпитаници за този светъл празничен ден.

  Няма как да пропуснем традиционната великденска работилница, която е забавление, както за децата, така и за техните родители, които винаги се включват с огромно удоволствие и любов.

  Децата имаха възможност да си боядисат яйца, да изработят прекрасни великденски кошнички и книжки.

  И тук публиката се наслади на прекрасния спектакъл „Лазарки“, изпълнен от децата от втори клас.

  За чудесната празнична атмосфера се погрижиха и младите танцьори, които представиха изяществото на българския фолклор. Всички усетиха вълшебството на светлия празник и заедно изпяха песента „Лаленце се люлее“.

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации