23.2 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияИзборният ден в Австрия протича спокойно

  Изборният ден в Австрия протича спокойно

  -- Реклама --
  Българските граждани гласуват спокойно в БКИ“Дом Витгенщайн“ снимка Жулиен Желев

  Спокойно, без опашки и при добра организация протича изборният ден в Австрия. До момента няма регистрирани нарушения в нито една от секциите както във Виена, така и в градовете Брегенц, Линц, Грац, Залцбург и Инсбрук. Към 16 ч във Виена са гласували около 2000 човека.

  За тези парламентарни избори в австрийската столица са открити рекордните седем секции. Освен познатите места за гласуване в сградата на Търговското представителство, БКИ“Дом Витгенщайн“ и посолството, днес българите тук могат да упражнят правото си на глас в още три секции – в 19-и, 10-и и 21-и район. Очевидно това спомага за разпределението на потока от гласуващи и затова през целия ден обстановката в избирателните секции е спокойна. Въведеното в последния момент от ЦИК изискване за подписване на декларация пред членовете на избирателната комисия не е довело до затруднения и забавяния.

  По обяд е регистрирана малка опашка в секцията в 10-и район, която е и сред най-активните, но гласуването там протича нормално и без забавяне. Към 16 ч. в тази секция своя вот са упражнили около 265 човека.

  В избирателната секция в Линц няма регистрирани нарушения. снимка Дарина Бангиева

  Най-много гласове досега са подадени в двете секции на Рехте Винцайле 13 – средно по 450 човека. В сградата на посолството своя вот са упражнили около 350, а в БКИ“Дом Витгенщайн“ – 270 човека.

  Към 16 ч. близо 190 българи са се възползвали от възможността да гласуват в новата секция в 18-и район, а приблизително 140 са гласувалите в 21-и район.

  По обобщени данни към момента в останалите градове активността е сходна с предходните избори като към 16 ч в секциите там са гласували средно по 150 човека.

  ______________

  Още по темата:

  Адреси на избирателните секции в Австрия, в които ще се гласува на парламентарните избори на 26 март

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации