21.5 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияПоетично-музикална вечер с писателя Георги Господинов

  Поетично-музикална вечер с писателя Георги Господинов

  -- Реклама --
  снимка Дафинка Стоилова
  снимка Дафинка Стоилова

  2016 г. донесе на писателя Георги Господинов няколко големи международни признания. В края на ноември за романа си „Физика на тъгата“ той получи престижната литературна награда „Ян Михалски“, която се дава на творци от цял свят и набляга на междукултурния диалог чрез литературата. Седмица по-късно дойде и наградата „ Най-добър преводен роман в САЩ”, давана от Асоциацията на преподавателите по славянски и източноевропейски езици за превода на Анджела Роден.

  През 2016 година обаче Геогри Господинов се завърна към поезията.  Последната му стихосбирка „Там, където не сме“ е едно от литературните събития на 2016-а година в България и получи годишната награда на клуб „Перото” за поезия.

  big-tam_kadeto_ne_sme„Там, където не сме“ е книга между онова „там“ на детството, което още не е отминало, и онова „там“ смъртта, което още не е дошло. Тя е за следобедите на бавно съзерцание. Тя е книга за неслученото, което ни е по-важно“, пояснява авторът.

  Но в една януарска вечер, на 16.01.2017 г., „Там, където не сме“ и неговият автор ще бъдат точно тук, където сме ние!

  БКИ Витгенщайн, с подкрепата на „Аудиокниги” и  Българския литературния кръжок към КПО ”Кирил и Методий” имат удоволствие да Ви поканят на поетично-музикална среща с Георги Господинов и „Там, където не сме“. Авторът ще чете от своята стихосбирка, а за музикалния фон ще се погрижи пианистката Дениз Герганова, която е и създател на сайта за аудиокниги  аudioknigi.bg.

  Заповядайте да поговорим за „онова тук на телата и там на езика“, за аудиокнигите като начин да „чуем” литературата и най-вече да бъдем заедно на онова място, където поезията и музиката се събират.

  „Там, където не сме”: поетично-музикална вечер с участието на писателя Георги Господинов и пианистката Дениз Герганова

  КОГА: 16 януари 2017 г от 19 ч.

  КЪДЕ: БКИ „Дом Витгенщайн”, Parkgasse 18

  ______________________

  Още по темата:

  Георги Господинов: Литературата създава вкус и емпатия – интервю на писателя за Меланж Булгарен, 2014

  Българските аудио книги прохождат от …Виена!

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации