10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияБългарско приложно изкуство на коледния базар в замъка Ламберг

  Българско приложно изкуство на коледния базар в замъка Ламберг

  -- Реклама --

  Красиви кожени изделия, изработени от български майстори, радват посетителите на коледния базар в замъка Ламберг

  steyr

  За 27-и път тази година замъкът Ламберг в Щейер, Горна Австрия, се превърна в изложение на художествените занаяти и изкуствата. В красивите зали са разположени щандове на художници и майстори на ръчно изработени предмети, които привличат многобройни посетители, търсещи оригинален коледен подарък.

  снимка сем.Фотеви
  снимка сем.Фотеви

  Сред красивите произведения от порцелан, дърво, текстил, оригинални бижута и дизайнерски шапки, погледът се спира и върху кожените творения на едно българско артистично семейство – Гичка и Ангел Фотеви и тяхната дъщеря Миглена Георгиева. В своите произведения от естествена кожа варненци съчетават българския национален фолклор и новаторски идеи в областта на модерното изкуство.

  снимка сем. Фотеви
  снимка сем. Фотеви

  На коледния пазар те представят пана и скулптури, колани и дамски аксесоари, ръчно изработени чанти и албуми уникати. „Абстрактните форми, стилизираните елементи от българския национален фолклор – слънце, птици, цветя носят позитивния заряд на фолклорната магия. Основното послание на нашето изкуство е “Слънце, светлина, песен”, споделят творците. Семейство Фотеви се радва на интереса на австрийците, посещаващи базара, и очакват през следващите дни и много сънародници да открият не само красотата на българското приложно изкуство, но и романтиката на целия регион.

  Българският щанд на коледния базар в замъка Ламберг в Щайер може да бъде посетен на 8, 10 и 11 декември, както и на 17 и 18 декември 2016 от 10 до 18 ч.

  Адрес: 

  Steyr

  Blumauergasse 6

  Schloss Lamberg, Kunsthandwerksmarkt

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации