17.5 C
Виена
сряда, 8 май, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарското посолство в Австрия благодари на всички граждани за съдействието при осъществяването...

Българското посолство в Австрия благодари на всички граждани за съдействието при осъществяването на изборите за президент и националния референдум

-- Реклама --

Постоянният секретар на Министерство на външните работи Василий Такев е изпратил специално писмо до колегите си в Дипломатическите и консулски представителства и ръководствата на дружествата на българите в чужбина, в което изказва благодарността си във връзка с подготовката и осъществяването  на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум през ноември 2016 г.

„Тези два избора в чужбина наистина бяха  едно сложно и тежко предизвикателство, както от технологична гледна точка, така и от заложения обществен интерес. При наличието на ограничено време и логистични трудности, успехът в заключителния етап се дължи преди всичко на Вас, колегите в дипломатическите и консулските представителства, непосредствено ангажирани с изборите и на активното участие и подкрепа на сънародниците ни в чужбина“, се казва в писмото.

Василий Такев допълва, че „след три месеца подготовка, консултации и обсъждания във всяка от държавите, където бе осъществен изборният ден, неуморно работихте Вие, осигурявайки възможността всички ние да упражним конституционното си право на глас. Уверявам Ви, че напълно разбирам и споделям умората, напрежението и отговорността, съпътстващи провеждането на това толкова значимо събитие“.

В писмото постоянният секретар изразява надежда, че всички трудности в бъдеще ще бъдат преодолени с едно ново и модерно изборно законодателство. „Независимо, че не беше управляван от дипломатическата служба проблем, искам да се извиня на тези от Вас, които трябваше дълго да изчакат след първия тур потвърждение на техните протоколи“.

„Използвам възможността да изразя признателност към нашите домакини, организатори и съмишленици в отделните населени места, които под една или друга форма подпомагаха и бяха съпричастни към организацията на президентския вот и националния референдум“, завършва благодарственото писмо.

От своя страна посолството на РБългария в Австрия изказва своята сърдечна благодарност на онези български граждани, които активно и доброволно помагаха както в предизборния период като координатори, така и в самия изборен ден като преки участници в съставите на избирателните комисии.

Припомняме, че и двата тура на изборите за президент и вицепрезидент на България и националния референдум преминаха в спокойна обстановка и без нарушения при висока избирателна активност от страна на българските граждани, живеещи в Австрия.

___________

Още по темата:

На втория тур на президентските избори българите в Австрия подкрепиха Румен Радев

Окончателни резултати от гласуването на българите в Австрия на първия тур на президентските избори

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации