0.9 C
Виена
петък, 8 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: От 1-и ноември слагаме зимните гуми

Австрия: От 1-и ноември слагаме зимните гуми

-- Реклама --

winterreifen

Зимата наближава и е време да се подготви автомобилът за зимните условия. Сега е моментът да се запази час в автосервиз за смяна на летните гуми, като и да се провери двигателят, маслото и цялостната готовност на превезното средство да се справи със студа, снега и влагата.

От 1-и ноември всички превозни средства до 3,5 тона трябва да се движат задължително със зимни гуми или на поне две от задвижващите колела да има монтирани вериги, когато пътищата са покрити със сняг, киша или лед. Веригите са разрешени само в случай, че улиците почти изцяло са покрити със сняг или лед. Глобата за неспазване на разпоредбата е 60 евро, но когато са застрашени и други превозни средства, може да достигне до 5 000 евро.

winterreifenpflichtПо закон зимните гуми трябва да бъдат отбелязани със символите „Matsch und Schnee“ (M+S, M.S., MS, M/S или M&S) и трябва да имат минимум 4 милиметра, а при диагоналните гуми 5 милиметра, дълбочина на грайфера. Според австрийските разпоредби обозначването на гумите само със знак „снежинка“ не е достатъчно, за да бъдат приети за зимни.

За превозни средства над 3,5 тона поставянето на зимни гуми е задължително, независимо дали има или не сняг по пътищата.

Зимните гуми са задължителни при сняг, киша и лед до 15 април следващата година, а за автобусите до 15 март.

Ето и кои са най-добрите зимни гуми според тазгодишния тест на ÖMTC: ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации