16.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена: В дългата нощ на музеите могат да се разгледат над 130...

Виена: В дългата нощ на музеите могат да се разгледат над 130 музея с един билет

-- Реклама --

„Албертина“ показва за седем часа зайчето на Дюрер

ln_logo_608x300_2

Повече от 700 музея, галерии и културни институции в цяла Австрия и части от Словения, Лихтенщайн, Швейцария и Германия ще отворят врати за цяла нощ на 1 октомври (събота).

Точно в 18:00 часа на 1 октомври 2016 над 130 музея във Виена ще отворят за 17-ти път врати за нощно посещение. С един билет желаещите ще имат възможност да посетят Двореца Белведере, Националния природонаучен музей, обектите в Квартала на музеите (включително MUMOK и LEOPOLD), както и много други странни, малки музеи или световно известни институции. За Дългата нощ на музеите са подготвени специални беседи, изложби и обиколки, а с билета се возите безплатно в цялата мрежа на виенския градски транспорт (oт 16.00 на 1 октомври до 03.00 ч. на 2 октомври), както и на допълнителните автобуси, свързващи отделните обекти.

duerer-feldhaseТочно седем часа световноизвестната картина на Дюрер „Малък полски заек“ ще бъде изложена за посетителите на „Албертина“ по време на Нощта на музеите. Картината е собственост на музея от 1796 г., но едва шест пъти досега е показвана пред широка публика. Акварелът, създаден от Дюрер през 1502 г., е особено чувствителен към светлина и затова напуска много рядко хранилището и се излага пред посетители. За представянето му на 1 октомври от 18.00 до 1.00 часа през нощта за шедьовъра на Дюрер е изработена специална витрина, която ще запази картината от светлина и влага. Заедно с „Вилендорфската Венера“, която се намира в Природонаучния музей на Виена, зайчето на Дюрер ще бъде символ на тазгодишното издание на Нощта на музеите край Дунава.

Цената на билетите е 15€ за възрастни, 12€ за студенти и ученици, а за деца до 12г. е безплатно. Билетите могат да бъдат поръчени онлайн или да бъдат закупени в деня на събитието.

Според наблюденията на нашия екип по-добре е да се използва Дългата нощ на музеите, за да се надникне в някои по-малки музеи или дори такива, отдалечени от центъра. Добре организираният безплатен транспорт позволява лесно придвижване към музеи в по-крайните райони (19-и, 14-и, 13-и и др), в които няма толкова много посетители. Във Виена, например има Погребален музей, Музей на виното, Музей на часовниците. Може да се отправите към къщата на Зигмунд Фройд в 9-и район, Ernst Fuchs Museum в 14-и район или последното ателие на Густав Климт в 13-и район.

Цялата програма може да разгледате ТУК

По информация на EuroComm PR

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации