7.5 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоOбразованиеПредстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в...

Предстои деветото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина – “Кариера в България. Защо не?”

-- Реклама --

Работодатели в България и студенти, завършили в чужбина, се срещат в София в началото на септември

Kariera BGНад 80 топ работодатели и над 1 200 кандидати с опит в чужбина ще се срещнат за девета поредна година в Интер Експо Център София, за да потърсят допирните точки и възможностите за работа и професионална кариера в България. Форумът „Кариера в България. Защо не?“ ще се проведе на 9 септември, а негов патрон отново ще бъде президентът Росен Плевнелиев. Събитието се организира от сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България”.

Мотото на най-големият кариерен форум е “Ела и порасни с нас” и тази година той отново ще бъде основно насочен към младите специалисти и възможностите за развитие, които те имат в родината, след като придобият опит зад граница. Регистрацията за участие за кандидати е безплатна и е вече отворена на сайта на инициативата.

Всяка година броят на участващите компании се увеличава, а над 90% от работодателите участват в няколко поредни издания. Компаниите-изложители са с разнообразен профил – от стартиращи компании до големи международни офиси в сферата на финансите, фармация, услуги, банки, храни и напитки, ИТ и бизнес, медии, НПО и други. Според работодателите, кандидатите с опит в чужбина често са по-отговорни, инициативни и адаптивни в българската среда.

Присъствието на форума осигурява не само лична среща с работодатели в страната, но предлага платформа за споделяне на опит, контакти и идеи между кандидатите. По време на целия ден тече и семинарната програма с лекции, работилници, дискусии, където избрани лектори и професионалисти споделят опит на тема бизнес в България, професионално развитие и кариера и други. Посетителите могат да се възползват също от кариерни консултации и проверка на своята автобиография, както и да срещнат нови и стари приятели в специалните нетуъркинг зони.

Kariera BG1

Всяка година присъстват както хора, които вече са се върнали в България, така и такива, които в момента проучват възможностите на родния пазар. По данни от миналата година над 60% от кандидатите вече са се върнали в България, 21% са в чужбина и се колебаят дали да се върнат, а 18% са убедени, че ще се върнат.

Множество положителни истории започват с думите “На Кариера в България…”. Защото това е повече от кариерен форум. Организаторите споделят, че голямата цел е да съберат българи от цял свят, които имат обща цел – да бъдат у дома и да приложат наученото там обратно в страната ни, както и работодатели, които ценят опита в чужбина и показват с работата си, че в България има чудесни възможности за развитие.

1flashmob1 (600 x 400)

За трета поредна година фолклорен флашмоб посрещна българи, пристигащи на Терминал 2 на летище София на 24 август.  След специално подготвената хореография на фолклорна формация „Играджии“ последва и традиционно българско хоро с всички присъстващи, пристигащи от различни дестинации. Събитието е в партньорство с летище София и е посветено на българите с образование и опит в чужбина и възможностите им за реализация в България.

Целта на флашмоба е да мотивира сънародниците ни, които са избрали да учат или работят в чужбина, да проучат възможностите за реализация в България по време на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина – “Кариера в България. Защо не?”.

 

За повече информация:

Мила Натудова: 0895 74 14 33,

Стела Александорва: 0899 779 749

www.karieravbulgaria.com/forum-2016,

media@karieravbulgaria.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации