18.8 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрия: Терористични заплахи срещу полицейски управления във Виена, Долна Австрия и Щайермарк

  Австрия: Терористични заплахи срещу полицейски управления във Виена, Долна Австрия и Щайермарк

  -- Реклама --

  Анонимните заплахи засягат и Централната гара и летището във Виена

  polizistenТази сутрин австрийските сили за сигурност са получили по електронната поща конкретни терористични заплахи срещу полицейски управления във Виена, Долна Австрия и Щайермарк. Това съобщи министерството на вътрешните работи във Виена, цитирано от Австрийската телеграфна агенция (АРА). Съобщението бе разпространено и в австрийските медии и социалните мрежи.

  Говорителят на министерството на вътрешните работи Карл-Хайнц Грундбьок заяви, че заплахата е получена от прикрит имейл адрес, от който и преди са били изпращани подобни заплашителни съобщения. Разликата този път е, че са посочени конкретни цели с адрес, дата и час (около 8.30-9.00 ч. на 4-и август) и затова следствените органи са сравнително наясно откъде идва опасността. Според тях обаче е прекалено рано да бъдат изнасяни точни данни за подателя.

  След отправените заплахи е била претърсена Централната гара на Виена, както и летището и останалите посочени потенциални цели, но никъде не е открита опасност. Не се е стигнало до евакуация на хора и преустановяване работата на транспортните възли.

  terror
  Съобщение на австрийското Министерство на вътрешните работи във Фейсбук по повод получените терористични заплахи

  Разследването на случая е поето от Службата за защита на конституцията. Следователи предполагат, че заплахата идва от джихадистки кръгове. Вътрешният министър на Австрия Волфганг Соботка каза, че ситуацията е повод за загриженост и предпазливост, но не и за паника.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации