8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарският литературен кръжок във Виена се събира в клуб „Перото” в София

Българският литературен кръжок във Виена се събира в клуб „Перото” в София

-- Реклама --

Приятелите на литературата от Австрия този път ще се срещнат в НДК

Литеартурен клуб "Перото"
Литеартурен клуб „Перото“

Лятото е сезонът на отпуските – време, когато голяма част от българите, живеещи в чужбина, поемат към Родината. Лятото е и сезонът, в който сякаш имаме най-много възможности, за да разлистим любимите книги или пък да открием нови автори. Затова и някак естествено се роди идеята за среща на виенския литературен кръжок на родна земя.

Поканата  на директорката на клуб „Перото” Алебена Ненкова пък дойде точно навреме и определи мястото на срещата – творческото пространство, посветено на книгата в Националния дворец на културата. Клуб „Перото” е първото литературно пространство в България, което е отворено за посетители 24 часа,  7 дни  в седмицата.  Читалня, книжарница, кафене, „Перото” бързо се превърна в любимо място за срещи с утвърдени автори и такива, които тепърва правят първи стъпки в писателското поприще; място за  дискусии по актуални литературни проблеми или просто кът, в който да поседнем и прочетем книга.

Точно в тази творческа работилница ще се съберат  дошли от Виена или от София приятелите на писаното слово. На тази сбирка свои творби ще прочетат поетесата Катя Кремзер и писателката Соня Тодорова. За първи път пред публика свои творби ще представи и Емил Ценов. Ще си говорим за книги, ще обменим нови интересни заглавия и ще се заредим с позитивна енергия.

Ако имате време, заповядайте!

КОГА: 29 юли 2016 от 16 ч.

КЪДЕ: клуб „Перото”, Национален дворец на културата

Площад  „България” 1, София 1463

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации