19.2 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияБългарският литературен кръжок във Виена се събира в клуб „Перото” в София

  Българският литературен кръжок във Виена се събира в клуб „Перото” в София

  -- Реклама --

  Приятелите на литературата от Австрия този път ще се срещнат в НДК

  Литеартурен клуб "Перото"
  Литеартурен клуб „Перото“

  Лятото е сезонът на отпуските – време, когато голяма част от българите, живеещи в чужбина, поемат към Родината. Лятото е и сезонът, в който сякаш имаме най-много възможности, за да разлистим любимите книги или пък да открием нови автори. Затова и някак естествено се роди идеята за среща на виенския литературен кръжок на родна земя.

  Поканата  на директорката на клуб „Перото” Алебена Ненкова пък дойде точно навреме и определи мястото на срещата – творческото пространство, посветено на книгата в Националния дворец на културата. Клуб „Перото” е първото литературно пространство в България, което е отворено за посетители 24 часа,  7 дни  в седмицата.  Читалня, книжарница, кафене, „Перото” бързо се превърна в любимо място за срещи с утвърдени автори и такива, които тепърва правят първи стъпки в писателското поприще; място за  дискусии по актуални литературни проблеми или просто кът, в който да поседнем и прочетем книга.

  Точно в тази творческа работилница ще се съберат  дошли от Виена или от София приятелите на писаното слово. На тази сбирка свои творби ще прочетат поетесата Катя Кремзер и писателката Соня Тодорова. За първи път пред публика свои творби ще представи и Емил Ценов. Ще си говорим за книги, ще обменим нови интересни заглавия и ще се заредим с позитивна енергия.

  Ако имате време, заповядайте!

  КОГА: 29 юли 2016 от 16 ч.

  КЪДЕ: клуб „Перото”, Национален дворец на културата

  Площад  „България” 1, София 1463

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации