0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияКакво трябва да знаете за трудовото и осигурително право в Австрия

Какво трябва да знаете за трудовото и осигурително право в Австрия

-- Реклама --

Запознайте се с трудовите си права в Австрия още в София

oegb_RGBКакви видове трудови договори има в Австрия? Какви са правата и задълженията Ви на работното място? С какви правни особености може да се срещнете при прекратяване на трудовото правоотношение? Кои са организациите, които осигуряват защита на работниците в Австрия?

Отговорите на тези и много други въпроси, свързани с трудовото и социално право в Австрия, ще получите на специалната презентация “Основни права и задължения на работниците и служителите във връзка с трудовото и осигурителното правo в Австрия”.

маг.Милена Панева
маг.Милена Панева

По темата ще говори Милена Панева, юридически съветник към Австрийската федерация на синдикатите (ÖGB) във Виена. Специални гости на събитието ще бъдат председателят Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) в България на Пламен Димитров и представители на различни браншове.

Събитието се организира от Австрийската федерация на синдикатите и КНСБ и ще се проведе в София. Целта е българските граждани, работещи или желаещи да работят по трудов договор в Австрия, да получат обстойна правна информация за техните трудови и социални права и задължения в алпийската република.

Презентация на тема                             

Основни права и задължения на работниците и служителите във връзка с трудовото и осигурителното правo в Австрия

  • Видове трудова заетост, трудов договор, колективни трудови договори, прекратяване на трудовото правоотношение, работно време, право на отпуска в Австрия;
  • Австрийската федерация на синдикатите, Камерата на работниците, други институции;
  • Социално осигуряване в Австрия;

След презентацията присъстващите ще имат възможност да зададат своите въпроси. Предвидени са и дустранни срещи по браншове.

 

КОГА: 1 юли 2016 г. от 9.00 до 11.30.00 ч.

КЪДЕ: София, пл.”Македония”1 ( Сградата на КНСБ)

 

_________________

Още по темата:

Австрийските профсъюзи ще предлагат безплатни правни консултации по социални и трудови въпроси

Официално започна проектът за безплатни правни консултации по социални и трудови въпроси на български език към Австрийските профсъюзи

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации