12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияТържествено честване на Деня на Ботев в Голс

Тържествено честване на Деня на Ботев в Голс

-- Реклама --

yubil gramota i znachka Schrammel

С поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев във ВИП парка на ЮНЕСКО в град Голс, Бургенлад и празнична програма представители на българската общност в Австрия почетоха паметта на големия български поет и революционер. По традиция събитието се организира по инициатива на Българската културно-просветна организация“Кирил и Методий“ и се провежда с подкрепата на БКИ“Дом Витгенщайн“ и българското посолство във Виена. Тази година то бе под патронажа на кмета на община Голс Ханс Шрамел и посланичката на България в Австрия Н.Пр.Елена Шекерлетова. Специални гости на Деня на Ботев бяха народният представител и заместник-председател на парламентарната комисия по наука и образование д-р Милен Михов, директорът на БКИ проф.Румяна Конева, членове на дипломатическата мисия и много сънародници от Австрия, Словакия и Унгария, дошли в Голс спецаиално да отдадат почит на българските герои.

Председателят на Българската културно-просветна организация "Кирил и Методий" Бойчо Дамянов връчва почетна юбилейна грамота на кмета на община Голс Ханс Шрамел
Председателят на Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“ Бойчо Дамянов връчва почетна юбилейна грамота на кмета на община Голс Ханс Шрамел

В знак на благодарност за дългогодишното сътрудничество и приятелство с българите в Австрия Ханс Шрамел получи почетна юбилейна грамота от Българската културно-просветна организация. Тя му бе връчена от председателя на организацията Бойчо Дамянов, който в своето приветствие подчерта големите заслуги както на проф.Ник Тиц, така и на Ханс Шрамел за утвърждаването на традицията за честването на Ботевите дни. „Вече 20 години ние се радваме на невероятното гостоприемство и приятелство на община Голс и нейните представители“, подчерта Бойчо Дамянов.

tanzi 17

В празничната програма се включиха фолклорната група към българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ и танцова група „Пендари“, които извиха кръшни български хора.

tanzi 12

_____________

Още по темата:

Единственият паметник на български герой в Австрия е на Христо Ботев

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации