18.8 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПриемeн ден по консулски, трудови и социални въпроси в Линц

  Приемeн ден по консулски, трудови и социални въпроси в Линц

  -- Реклама --

  info-150x150Посолството на РБългария в Австрия и Консултантски център за нови европейски граждани „Компас“ организират приемен ден по консулски, трудови и социални въпроси за българските граждани в района на Линц.

  По време на приемния ден ще бъде предоставяна информация и извършвани консултации :

  • по консулските въпроси: издаване на документи за самоличност, заверяване на пълномощни и преводи на документи, документи за българско гражданство и други консулски въпроси;
  • за условията за пребиваване и видове трудова заетост на български граждани в Австрия;
  • координацията на системите за социална сигурност в ЕС – социално осигуряване, здравно осигуряване, пенсионно осигуряване, обезщетение при безработица, при злополуки и заболяване, семейни плащания и др.;
  • условията за трудова заетост на граждани на държави-членки на ЕС и достъп до пазара на труда в България на граждани на трети страни, социално осигуряване, здравно осигуряване, пенсионно осигуряване, обезщетение при безработица, при злополуки и заболяване, семейни плащания и др.

  За да се избегне чакането, може предварително да се уговори час на телефон 0043 (0) 1 503 23 54 или на

  ел. адрес: social@embassybulgaria.at  като се посочат имената, предпочитания час за консултация и възможности за обратна връзка.

  От страна на посолството в консултациите ще участват консулът Ивайло Ценов и д-р Тинка Троева, ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси, както и Нина Василева и Николета Парашкевова като представители на „Компас“.

  Кога: 19-ти март (събота) 2016 г., от 10:00 до 14:00 часа

  Къде: Pfarrheim St. Franziskus Neubauzeile 68

  4030 Linz

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации