10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиевъзпитаниеБаба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия

  Баба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия

  -- Реклама --

  БУ „Дунав“ отново спази прекрасната българска традиция и даде възможност на своите възпитаници да си изработят мартеници, с които да се закичат на 1 март

  Текст Дарина Тонкова, ръководител на българското училище в Линц и Залцбург

  Снимки Петър Андреев

  Linz1
  Баба Марта в Линц

  Както всяка година, в края на февруари учениците от българското училище „Дунав“ в Линц посрещнаха Баба Марта и сами изработиха красиви мартенички за най-хубавия български празник. Този път Баба Марта се разходи и в Залцбург, където я посрещнаха малчуганите от новото българско школо в града на Моцарт.

  В Линц

  На 27.02.16 Баба Марта прекрачи прага на богато украсената зала, където нетърпеливо я чакаха деца и възрастни. Тя извади от кошницата си бяла и червена прежда, за да могат всички да си направят мартенички – символ на здравето, красотата и силата. Първо, постави в ръката на всяко дете парче вълна и показа как от него може да се изпреде прежда. След това се втурна да помага на всички събрали се да си изработят червено-бели бижута.

  Linz3

  Малчуганите се отблагодариха с песни и стихотворения, посветени на празника и пролетта.

  Linz2

  В Залцбург

  Ден по-късно Баба Марта посети и децата от Залцбург. Учениците бяха подготвили музикално-артистична програма, с която да зарадват добрата старица. С много настроение и вълнение ученици и родители си припяваха песничките за Марта, които звучаха от тонколоните.

  Salzburg 2

  Сръчните детски ръчички се надпреварваха кой ще направи най-красивата мартеница. Освен прекрасни бяло-червени бижута от прежда, децата изработиха пролетни картички и апликации от конци и хартия.

  Salzburg 1

  Salzburg 3

  Още снимки от тържествата в Линц и Залцбург може да видите ТУК

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации